Sport 2023. november 1. 12:00

Ismét csatlakozott az Aktív Iskola programhoz a József iskola

Ismét csatlakozott az Aktív Iskola programhoz a József iskola
A kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola idén is csatlakozott az Aktív Iskola programhoz, amit a Belügyminisztérium és a Magyar Diáksport Szövetség támogat. A kezdeményezés célja, hogy az iskolákban megvalósuljon a minőségi diáksport és az egészséges életmódot támogassák, vagyis a gyerekeket ne csak a testnevelésórákon, hanem a nap további szakaszaiban is mozgásra ösztönözzék. Az egyik fontos lépés, hogy a tanórán kívüli diáksport-foglalkozások és események köre jelentősen bővült, így sokkal több lehetőséget kapnak az egyes sportágak kipróbálására és a szabadidős mozgásra. A csatlakozás részleteiről Dinnyés-Kis Zsuzsanna, az iskola igazgatója számolt be.

– Büszkeséggel tölt el, hogy a tavalyi évben 73 iskolával együtt részt vehetettünk az Aktív Iskola programban. Bács-Kiskun vármegyében két iskola számára nyílt lehetőség erre, hogy bekapcsolódjon a Magyar Diáksport Szövetség által indított mozgásösztönző program tesztelésébe, amely kiemelten fókuszál arra, hogy olyan környezetet alakítson ki a gyerekek számára, ami támogatja a mentális és fizikai fejlődésükhöz és jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást. Fontos szempont, hogy ne csak testnevelésórákon mozogjanak a tanulók, hanem rendszeresen és az életük szerves részévé váljon ez a tevékenység.



Öt fő területen valósítjuk meg a különféle mozgást ösztönző programokat, tevékenységeket: minőségi testnevelés, diáksport, mozgásra, ösztönző környezet, tanulói bevonás, partnerség és kommunikáció. A tanév során megrendezett programokért pontokat és minősítéseket lehet gyűjteni, amelyekkel a minősítési rendszerben különböző szintek (klub, bronz, ezüst és arany) elérése a cél. Az intézményünk, mivel sikeresen részt vett a tesztprogramban, már teljesítette a klubszintet. Ebben a tanévben célul tűztük ki az aranyszintű minősítést. A programhoz kapcsolódó, megvalósító intézmények nemcsak szakmai támogatást kapnak, hanem sportszereket, programlehetőségeket, jó gyakorlatokat is. Így még aktívabb lehet a József Attila sportiskola.

V. B.
        

Kövessen minket a Facebookon is!