Sport 2023. október 29. 06:00

Uralta csapatunk a mérkőzést a Kiskőrös ellen

Uralta csapatunk a mérkőzést a Kiskőrös ellen
A tizenkettedik fordulóval folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság. A Kiskunfélegyháza a Kiskőrös LC gárdáját fogadta, és magabiztos győzelmet aratott.

A találkozó előtt csapatunk tizenegy forduló után, kilenc lejátszott mérkőzéssel tizenöt pontot gyűjtve, a hetedik helyen állt a tabellán. Ezzel szemben a Kiskőrös tíz mérkőzésből tizennégy pontot szerzett. Nem volt kérdés az, hogy ezt a mérkőzést be kell húzni, már csak azért is, hogy az elmúlt bajnoki fordulóban elszenvedett soltvadkerti vereséget kiküszöbölje a csapat. A találkozó ennek megfelelően kezdődött. Mi támadtunk, a vendégek védekeztek. Az első gól viszonylag korán, a 19. percben esett. Jobboldali beadást követően Erős Gergő ezúttal nem erőből rúgta meg a labdát, hanem helyezte a kapu bal oldalába, 1–0. A csatárnak egyébként volt több helyzete és távoli lövése is. A második hazai gól nagyon jókor jött, mert közvetlen a szünet előtt esett. Oroszi Dániellel szemben szabálytalankodtak a tizenhatos vonalánál. Vita folyt arról, hogy bent volt-e, vagy kint, esetleg a vonalon. A játékvezető végül is úgy döntött, hogy büntetőt kell rúgni. A tizenegyest maga a sértett végezte el, de elsőre nem sikerült, mert pontosan eltalálta a labdával a kapust. A kipattanó labda azonban ismét hozzákerült, és másodszorra már nem hibázott, így eggyel növelte csapata előnyét, 2–0.

Jól kezdődött a második játékrész, mert növelni tudtuk az előnyünket. A 47. percben élményszámba menő gólt lőtt Nagy Dániel. A baloldalon iramodott meg, majd két befelé húzó csel után, mintegy húsz méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát, 3–0. A 63. percben tovább növelte előnyét csapatunk. Egy gyors ellentámadás után Erős indította Oroszit, aki kilőtte a hosszú jobb alsó sarkot, 4–0. Oroszinak is akadt jó pár helyzete, de több alkalommal már nem tudta bevenni a kiskőrösi kaput. A vendégek gólját Godslove szerezte a 69. percben, aki viszonylag távolról, a saját térfeléről vezethette kapura a labdát, és mivel senki sem akadályozta meg abban, hogy kapura lőjön, be is talált. Lövését Nagy Szabolcs nem tudta hárítani, 4–1. Kár volt ezért az egy vendég gólért, mert sokkal szemben mutatott volna a 4–0, de nincs semmi baj. A csapat uralta a mérkőzést, csak időnként volt fellángolása a Kiskőrösnek. Mezőnyben jól adogattak, de a kapu előtt passzívak voltak.

Csapatunk most megmutatta, hogy az elmúlt heti soltvadkerti vereség csak egyszeri kisiklás volt. Fel tudtak állni és nagyarányú győzelmet tudtak aratni a Kiskőrös ellen. Jelenleg a negyedik helyen állunk a tabellán. Legközelebb a Tiszakécske II. otthonába utazik a vármegyei első osztályú csapatunk. A találkozó november 4-én, szombaton 13.30-kor kezdődik a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban.

Kiskunfélegyháza – Kiskőrösi LC: 4 – 1 (2 – 0)

Kiskunfélegyháza, vezette: Szomjú Richárd (Borbényi Miklós, K. Szabó Kristóf)

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Nagy D., Vén, Szűcs, Magony (Kőrös 64.), Erős, Oroszi, Nagy V. (Budai 30.), Ábel (Huszka 59.), Kanyó (Szabó P. 77.), Urbán.
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Kiskőrös: Tóth Z. – Mijailovic, Dulai, Gyenizse B. (Szabó D. 37.), Csáki, Szabó G., Amin (Karf 46.), Barkóczi, Torgyik (Agócs 54.), Lajkó, Godslove.
Technikai vezető: Márton Zsolt.

Gól: Erős a 19., Oroszi a 34., a 63., Nagy D. a 47. illetve Godslove a 69. percben.
Sárga lap: Erős 78., Huszka 85., illetve Szabó G. 67. percben.
               

Kövessen minket a Facebookon is!