Sport 2014. december 9. 11:30

Összefognák a sportágakat

Képgaléria
Összefognák a sportágakat
Sportegyesületek, sportszervezetek vezetői, képviselői találkoztak a kiskunfélegyházi városvezetéssel december 8-án az önkormányzati hivatal dísztermében. A megbeszélés célja az volt, hogy megismerjék a sportegyesületek az önkormányzat elképzelését a jövő évi sporttámogatással kapcsolatban.

Balla László és Rosta Ferenc alpolgármester mellett Szamosi Endre önkormányzati képviselő fogadta a megjelenteket, valamint a találkozó végén Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere összegezte az elképzeléseket.

 

Amint az köztudott, az elmúlt években minimális támogatás jutott a helyi sportra. A tervek szerint megnövelné a város a támogatást, amit elsősorban a sportolni vágyó fiatalokra, az utánpótlásképzésre fordítanának.

 

A sportszervezetek a rövid bemutatkozás alkalmával ismertették eredményeiket, beszámoltak a helyi rendezésű versenyeikről, terveikről.

 

Az egyesületeknek 2015. január 15-ig kell elkészíteniük tervezetüket, amivel pályázhatnak sporttámogatásra.

 

Az egyeztetésből kiderült, hogy a TAO-s támogatásban részesülő szervezetek várhatóan minimális támogatást kaphatnak a költségvetési keretből.

 

Csányi József polgármester kihangsúlyozta, összefogná a sportágakat. A hasonló sportágú egyesületek együttműködését szeretné elérni. Emellett a sportcsarnok hasznosítását, kihasználtságát is megnövelné.

A tervek között a korábbi Vasas pálya és a városi uszoda fejlesztése is szerepel.

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!