Helyi hírek 2023. november 2. 10:00

Mi virít?

Mi virít?
Október az őszirózsák hónapja. Fehértől a rózsaszíneken, a lila és a rózsaszín számos árnyalatán keresztül a kékig, sok színben tündökölnek. Finom kis margarétaszerű virágaik csodás színfoltokat képeznek a kertekben és parkokban. Jól kiegészítik őket a hosszú, kecses virágszárakon ringatózó szellőrózsák.



A szép napos és meleg őszi időben néhány nyári virág is újrapróbálkozik, mint például a sárga kúpvirág, aminek elvirágzott magtokjai alól ilyenkor nagy tömegben törhetnek elő szép – és az ősz színskáláján bizony már ritka – napsárga virágai.



És ott van egy igazi királynő, amely kecses, ritka, finom és nagyon elegáns: a tajvani púpliliom. A Kossuth utcán sétálva több helyen találkozhatunk lilával pöttyözött fehér, kissé az orchideára emlékeztető virágaival. Eredeti élőhelyén árnyas, szűrt fényű erdőkben él. Gyöktörzsével lassan, de folyamatosan terjedve látványos virágzó folt kialakítására képes. Nem különösebben igényes, csupán az erős naptól kell védeni, mérsékelt vízigényű, egészséges lombozatú és nagyon különleges megjelenésű. Ősz elejétől egészen a fagyokig képes virágozni, ami a városban számottevő érték. Az utóbb évek enyhe télvégi hónapjait tekintve ez kimondottan hosszú időszak. Kertészetekben könnyen beszerezhető, mindenképpen érdemes próbálkozni vele.
        

Kövessen minket a Facebookon is!