Program 2023. november 3. 18:00

Könyvtársarok – Számítógép- és okostelefon-használói képzés indul

Könyvtársarok – Számítógép- és okostelefon-használói képzés indul
Nem könnyű a mai világban eligazodnia annak, aki legalább alapszinten nem jártas a modern technika vívmányaiban. Számukra nyújt segítséget a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban induló számítógépes tanfolyam.

A résztvevők először elsajátítják a számítógép vagy a laptop alapszintű kezelését: az eszközök be- és kikapcsolását, a billentyűzet- és egérhasználatot. Majd belekóstolnak az interneten való tájékozódás fortélyaiba, de felhívják a figyelmet annak veszélyeire is. Megtanulják a rokonokkal, ismerősökkel való kapcsolat tartására alkalmas eszközök használatát: az e-mail küldését, a csatolmányok kezelését, a Facebook közösségi oldalon való kommunikálást. Végül a hivatalos ügyintézést támogató oldalakkal ismerkednek meg: az ügyfélkapuval, az Elektronikus Szolgáltatási Térrel (ESZT) és a közmű szolgáltatásokkal kapcsolatos bejelentések online felületével. Igény szerint olyan foglalkozásokat is szerveznek, amelyeken felfedezhetik az okostelefon nyújtotta sokoldalú lehetőséget.A képzést heti két alkalommal, keddi és pénteki napokon, délelőtt 2–2 órában, kis csoportban tartják, így figyelembe tudják venni az egyéni igényeket. A nyugodt környezet, a türelmes magyarázat része az oktatásnak, ezért a tanulás nem csak egy elfoglaltság, hanem kellemes időtöltés is.

A tanfolyamról bővebb tájékoztatást Kőházi Gergő és Csányi László, a könyvtár munkatársai tartanak november 7-én, kedden 10 órakor a Hattyúházban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
             

Kövessen minket a Facebookon is!