Program 2023. november 3. 18:00

Könyvtársarok – Számítógép- és okostelefon-használói képzés indul

Könyvtársarok – Számítógép- és okostelefon-használói képzés indul
Nem könnyű a mai világban eligazodnia annak, aki legalább alapszinten nem jártas a modern technika vívmányaiban. Számukra nyújt segítséget a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban induló számítógépes tanfolyam.

A résztvevők először elsajátítják a számítógép vagy a laptop alapszintű kezelését: az eszközök be- és kikapcsolását, a billentyűzet- és egérhasználatot. Majd belekóstolnak az interneten való tájékozódás fortélyaiba, de felhívják a figyelmet annak veszélyeire is. Megtanulják a rokonokkal, ismerősökkel való kapcsolat tartására alkalmas eszközök használatát: az e-mail küldését, a csatolmányok kezelését, a Facebook közösségi oldalon való kommunikálást. Végül a hivatalos ügyintézést támogató oldalakkal ismerkednek meg: az ügyfélkapuval, az Elektronikus Szolgáltatási Térrel (ESZT) és a közmű szolgáltatásokkal kapcsolatos bejelentések online felületével. Igény szerint olyan foglalkozásokat is szerveznek, amelyeken felfedezhetik az okostelefon nyújtotta sokoldalú lehetőséget.



A képzést heti két alkalommal, keddi és pénteki napokon, délelőtt 2–2 órában, kis csoportban tartják, így figyelembe tudják venni az egyéni igényeket. A nyugodt környezet, a türelmes magyarázat része az oktatásnak, ezért a tanulás nem csak egy elfoglaltság, hanem kellemes időtöltés is.

A tanfolyamról bővebb tájékoztatást Kőházi Gergő és Csányi László, a könyvtár munkatársai tartanak november 7-én, kedden 10 órakor a Hattyúházban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
             

Kövessen minket a Facebookon is!