Program 2023. november 1. 14:00

Kultúrsarok – Márton-napi családi délután

Kultúrsarok – Márton-napi családi délután
November 11-én, szombaton 15 órától Márton-napi családi délutánra várják a szülőket, gyermekeiket és a nagyszülőket a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A legenda szerint Szent Mártont, a betegek és az elesettek segítőjét püspökké szerették volna avatni, azonban ő – szerénységéből adódóan – vissza akarta ezt utasítani. A megtiszteltetés elől a libák között bújt el, azonban az állatok hangoskodásukkal elárulták a szent embert. Márton végül elfogadta sorsát: a nép püspökké szentelte és bőséges lakomával vendégelte meg. A november 11-én ünnepelt Márton-nap ebből a legendából indult útjára és teljesedett ki a népi hagyományokban. Ezen a napon az emberek nagy mulatozás kíséretében ünneplik meg az aratás végét, sült libát és újbort fogyasztanak. A babonásabbak a téli időjárást és szerencse elérésének titkát is meg tudják jövendölni ezen a napon.



A művelődési központ Márton-napi családi délutánja ugyanazt a jókedvű és pezsgő légkört szeretné elérni, ami magát az ünnepet is jellemzi. A 15 órakor induló rendezvényen kézműves foglalkozással várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt, ahol az ünnepnaphoz köthető alkotásokat készíthetnek a résztvevők a művelődési központ munkatársainak és a Kiskunfélegyházi Grafikai Kör tagjainak segítségével. A kreatív foglalkozások után a kacagásé és a kalandoké lesz a főszerep. 18 órakor „Mazsola és Tádé” szívmelengető történetét tekinthetik meg az érdeklődők a Fabula Színház bábelőadásában. A barátságról, elfogadásról és összetartozásról szóló mese mindenki számára tartogatni fog egy-egy emlékezetes pillanatot. A családi délutánra a belépőjegy 500 Ft/fő, kivéve a Márton nevű legényeknek, akiknek a belépés ingyenes.
         

Kövessen minket a Facebookon is!