Helyi hírek 2023. november 1. 10:00

Elbírálták a szilveszteri futáshoz kapcsolódó rajzpályázat alkotásait

Képgaléria
Elbírálták a szilveszteri futáshoz kapcsolódó rajzpályázat alkotásait
Több mint 130 rajz érkezett a félegyházi óvodákból Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Jogging Plus Sportegyesület közös felhívására. A legjobb 9 pályázó rajzának lenyomata kerül az idei szilveszteri futáson az első 600 nevezőnek járó ajándék póló elejére.

Harminckettedik alkalommal rendezi meg a Jogging Plus Sportegyesület a hagyományos szilveszteri futóversenyét Kiskunfélegyházán, december 31-én. Az esemény az idei évben is jótékonysági: a nevezési díjakkal és a felajánlásokkal 100 százalékban a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodákat támogatják. A futáshoz kapcsolódóan 6. alkalommal írt ki rajzpályázatot Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Jogging Plus Sportegyesület. Idén 3 kategóriában – Legszebb álmom, Mi leszek, ha nagy leszek? és Mesevilág – várták a zsírkrétával, ceruzával, festékkel vagy filctollal készült alkotásokat. A felhívásra összesen 132 rajz érkezett: Legszebb álmom kategóriában 33, Mi leszek, ha nagy leszek? kategóriában 48 és Mesevilág kategóriában 51 alkotás.

A pályaműveket október 31-én Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, a szilveszteri futás fő támogatója, Fekete Krisztina, a DÉL-100 Kft. képviselője, a rendezvény támogatója, Lencsés Sándor, a Fornetti Kft. magyarországi franchise és concept üzletág igazgatója, a rendezvény támogatója,  valamint Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke bírálták el. A döntés során figyelembe vették a technikát, az ötletet, a kreativitást, a színvilágot és az eredetiséget.

Mi leszek, ha nagy leszek kategóriában díjazásban részesül a Százszorszép Óvodából az öt és féléves Görög Zétény Milán, aki traktoros szeretne lenni és a hétéves Pecz Réka Renáta, aki zongoristának készül, valamint a Dózsa György utcai Óvodából a hatéves Németh Ráhel, aki tanárnő szeretne lenni.

A legszebb álmom kategóriában a Dózsa György utcai Óvodából a hatéves Lantos Gergő munkáját díjazták, aki púpos tevét látott álmában, a sivatagban, továbbá elismerték a Százszorszép Óvodába járó nagycsoportos Nagy Nikolett cicarajzát és a Kossuthvárosi Óvodából a hatéves Fekete Loretta munkáját.

Mesevilág kategóriában a Dózsa György utcai Óvodából az ötéves Zöldi Kolos és a hatéves Bíró Anna, valamint a Kossuthvárosi Óvodából az öt és féléves Kovács Hanna munkáját díjazták.

A legjobb 9 pályázó kupában részesül és a rajzának lenyomata kerül a szilveszteri futáson az első 600 nevezőnek járó ajándék póló elejére, amelyet a Rollsped Kft. ajánlott fel. A 60 legjobb rajzból tárlat nyílik decemberben.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
        

Kövessen minket a Facebookon is!