Helyi hírek 2023. november 3. 10:00

Játssz és fejlődj!

Játssz és fejlődj!
Az iskolai osztályokban vagy munkahelyen naponta 6-8 órát töltünk együtt, sokszor mégsem ismerjük igazán egymást. A „Lelki társ” nevű egyszerű gyakorlat segítségével gyorsan és szórakoztató módon lehet feltárni az egymás közötti hasonlóságokat, ami pozitív hatással lehet a csapat együttműködésére és hangulatára is.

3. gyakorlat

„Lelki társ” – együttműködést fejlesztő játék

Leírás: Egy önkéntes csapattag háttal áll a többieknek. A résztvevők random módon kérdéseket, alternatívákat mondanak neki. Például: „Pepsi vagy Coca cola”, „tanulás vagy munka”, „futás vagy jóga”. A háttal álló, önkéntes azt a szót mondja ki hangosan, amelyiket ő személyesen előnyben részesít, jobban kedvel. Minden résztvevő, aki egyetért, azaz ugyanazt kedveli, állva marad.

A többiek, akik a másik lehetőséget preferálják, leülnek és kiszállnak a játékból.
Az az egy résztvevő, aki mindig ugyanazt választotta, végül állva marad, lelki társa az önkéntesnek, mert bennük van a legtöbb közös.

Hatás: A játéknak köszönhetően a résztvevők érdeklődőbbek, empatikusabbak és egyűttműködőbbek lehetnek hosszú távon, mivel a hasonlóságok, nem csak az önkéntes, hanem a többiek válaszadása során kiderülnek.

Látogass el a felegyhazikozlony.eu és a biotrio.org oldalakra, hogy játssz, gyűjts élményt és fejlődj vagy kérd az ingyenes Bio-Trio játékgyűjteményt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban!
                    

Kövessen minket a Facebookon is!