Sport 2023. november 6. 08:00

Jövőre is változatos sportprogramok a csarnokban

Jövőre is változatos sportprogramok a csarnokban
A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok sportszervezői pozícióját – Simon Zoltán távozása után – július elsejétől Rádi Dezső tölti be. Megtudtuk tőle, hogy korábban már tevékenykedett hasonló munkakörben, örömmel vállalta a megbízatást.

Elmondta, hogy nyáron, amikor átvette a feladatot már javában zajlottak a szezonális programok: asztalitenisz-tábor, mérkőzések, edzések, ám a tanév kezdetekor és az ősz beköszöntével természetesen szaporodtak a tennivalók. Több nagyobb versenyt is tartottak a csarnokban az elmúlt időszakban, hiszen a birkózók, Fit-Kid csapatok, a röplabdások is szerveztek találkozót, de értelemszerűen a legnagyobb volumenű megmozdulás az Erőemelő Világbajnokság volt, október elején. Év végéig több hagyományos eseménynek ad helyet a csarnok: szalagozók, zenés-táncos események és a városi mikulásünnepség is az intézmény falai között valósulnak majd meg. Az erőemelők is újra összegyűlnek, hiszen a Mikulás Kupa 2023-ban is fontos állomása a versenyeiknek. Rádi Dezső hozzátette: az egyesületek is érkeznek folyamatosan, hiszen eddig szabadtéren oldották meg edzéseiket, ez most az őszi-téli időszakban szintén a csarnokban kap helyet. Mindezek mellett kiemelte, hogy az épületben működő konditerem is nagy látogatószámmal üzemel, 7 és 19 óra között várják a mozogni, sportolni vágyókat.

A következő évről megtudtuk, hogy már javában folyik a szervezés, például a 2024-es nyarat illetően már nem igazán van szabad hétvége, ahol ne történne valamilyen sportesemény.

– Látványos 2024-re számíthatunk – fogalmazott.

A távolabbi jövőről elmondta, hogy sok új ötletet vetettek fel, aminek megvalósításáért dolgoznak. Ilyen például a 2007-ben utoljára megrendezett sportbál is, amit szeretnének újra feleleveníteni neves félegyházi és világviszonylatban is elismert sportolók meghívásával. Új sportágakra is nyitottak és fejlesztéseket is tervbe vettek többek között azért, hogy a külsősök számára is mindinkább beláthatóbbá és bejárhatóbbá váljon a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok.

Z. A.
           

Kövessen minket a Facebookon is!