Sport 2023. november 4. 19:30

Kiütéses vereséget szenvedett csapatunk Tiszakécskén

Képgaléria
Kiütéses vereséget szenvedett csapatunk Tiszakécskén
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában Tiszakécskére látogatott csapatunk. A találkozó előtt mi az ötödik, míg a hazaiak a tizennegyedik helyen álltak a tabellán, igaz, ők két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Ezúttal nem a kettes, hanem a műfüves pályán rendezték a találkozót. Jól kezdte a mérkőzést a Tiszakécske, mert már a 9. percben Szabó Dávid baloldali beadására jókor érkezett középen Tóth Kristóf, aki a jobb alsó sarokba lőtt, 1 – 0. Bő negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor jobboldali szabadrúgás után Oláh Máté fejelt kapura. Nagy Szabolcsról kipattant a labda, pontosan Szabó Dávid elé, aki a kapuba fejelt, 2 – 0. Még fél óra sem telt el a mérkőzésből, amikor Lovas Zsombor mintegy húsz méterről a kaputól lövésre szánta el magát. A labda Nagy Szabolcs kezét érintve jutott a hálóba, 3 – 0. A 40. percben Erős Gergő jobboldali lapos lövését szögletre ütötte Baráth Bence. Az első játékrész utolsó percében Tóth Marcell a tizenhatoson belül felvágta Oroszit, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest maga a sértett végezte el, és a jobbra mozduló Baráth mellett a bal alsó sarokba lőtt, 3 – 1. Ezzel még nem ért véget az első félidőben a gólok száma. A hosszabbításban ugyanis Szabó Dávid középre rúgta a labdát, amit Káli kapott meg (tegyük hozzá leshelyzetből, de a partjelző nem intett), és a kapu közepébe lőtt, 4 – 1.

A második játékrészben egy teljesen más félegyházi csapat jött ki a pályára. A játékosokon látszott az akarat. Ez abban is megnyilvánult, hogy erőteljesebben támadtak, mint az első félidőben. A 60. percben Kurgyis Kevin lövését lábbal kellett védenie Baráthnak. Hiába támadott többet ebben az időszakban a csapatunk, gólt nem sikerült elérni. Nem úgy a Tiszakécskének. A 68. percben egy előrevágott labdát Lovas Zsombor kapott középen, aki egy csel után a jobb alsó sarokba lőtt, 5 – 1. A 81. percben egy laposan előre lőtt labdába Klemenc jól tette bele a lábát, ahonnan a kapuba került, 6 – 1. És, ezzel még nem ért véget a gólok száma. Azt mondják, hogy a szegény embert az ág is húzza. Na, ez ebben az esetben is igaz volt, ugyanis Tóth Kristóf jobboldali beadásába rosszul ért bele Szűcs Dominik, és testéről a saját kapujába pattant a labda, 7 – 1.

Aki látta a mérkőzést az tudja, hogy a játék képe alapján, nem volt ekkora különbség a két csapat között. Az kétségtelen, hogy ezen a találkozón a Tiszakécske jobb volt a félegyháziaknál. De, és itt néhány dolgot meg kell említeni. A 19. percben egy jobboldalról belőtt labdát Nagy Szabolcs úgy öklözött, hogy közben eltalálta Urbán Pált. Mivel fejsérülés történt, a csapatvezetés úgy döntött (helyesen), hogy lecserélik. Ezt követően már változott a felállás, és más hadrendben kellett játszani. Sajnálatos módon a harmadik gólban Nagy Szabolcs is benne volt. A negyedik tiszakécskei találat pedig egyértelműen leshelyzetből született. És, ha ehhez még hozzátesszük azt, hogy az utolsó hazai gól egy szerencsétlen véletlen után született, akkor lehetett volna más is az eredmény. Annyit talán meg lehet még jegyezni, hogy a játékvezető nem mindig úgy ítélkezett, ahogyan kellett volna. Talán a legnagyobb hibát akkor követte el, amikor a negyedik tiszakécskei gólnál, nem bírálta felül partjelzőjét a les során. Akkor ugyanis 3 – 1 lett volna a félidő állása, nem pedig 4–1. Lehet, hogy a kisebb műfüves pálya is gondot okozott, lehet, hogy más, de ezen a mérkőzésen nem úgy játszott csapatunk, ahogyan szerettük volna.

A következő bajnoki mérkőzés november 11-én, szombaton lesz, amikor is 13.30 órai kezdettel az Anda Kalocsa FC csapatát fogadjuk hazai környezetben. Lehet javítani a teljesítményen.

Tiszakécskei LC II. – Kiskunfélegyháza: 7 – 1 (4 – 1)

Tiszakécske, vezette: Baranyai Dávid Milán (Csákó Patrik, Balogh Bence).

Tiszakécske: Baráth – Szabó D. (Pásztor 68.), Oberna, Klemenc (Szabó G. 82.), Káli (István L. 68.), Németh G. Lovas A., Tóth M. (Varga N. 84.), Tóth K., Lovas Zs. (Ondó 77.).
Technikai vezető: Bagi Gábor

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Nagy D. (Kurgyis 46.), Vén, Szűcs, Magony, Erős, Budai (Huszka 46.), Oroszi, Ábel (Szabó P. 66.), Kanyó (Molnár 46.), Urbán (Kőrös 21.).
Vezetőedző: Némedi Norbert

Gólszerző: Tóth K. 9., Szabó D. 17., Lovas Zs. 29., 68., Káli 47., Klemenc 81. Szűcs (öngól) 86., illetve Oroszi 45.

Sárga lap: Németh 37., illetve Magony 32.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!