Egészségügy 2023. november 8. 18:00

Indul az új, egységes Járóbeteg Irányítási Rendszer

Indul az új, egységes Járóbeteg Irányítási Rendszer
November 15-éig között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az országos, egységes új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával.

A járóbeteg-szakrendelőkbe tervezett új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy minél hamarabb kapjanak időpontot a betegek a vizsgálatra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben. Az indulás fokozatos, az első ütemben csak próbaüzemmel indul néhány járóbeteg-szakrendelés, 2024-ben, több lépcsőben tovább bővül majd a rendszer.

A projekt célja, hogy informatikai, szervezési és kontrolling eszközökkel korszerűsítse a kórházak járóbeteg-ellátó rendszerét, ideértve az előjegyzéseket is. Ennek részeként átfogóan fejlesztik a betegirányítási, tájékoztatási és az online előjegyzési rendszert.

A Járóbeteg Irányítási Rendszert a későbbiekben integrálják az EgészségAblak EESZT mobilapplikációba, amely egy kényelmi szolgáltatás a betegek részére, hiszen többek között elérhető lesz az e-beutaló, az e-recept, a leletek és SMS emlékeztetés a vizsgálat időpontjára.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén november 13-án, hétfőn indul a próbaüzem a bőrgyógyászati szakrendeléseken a Bőrgondozóban. Időpont továbbra is telefonon illetve személyesen kérhető munkaidőben. A Bőrgondozóban hétfőtől már működik a kihelyezett sorszámosztó automata, érkezéskor először ott kell bejelentkezni, amelyben a helyszínen az intézmény munkatársai segítenek. Kérik, hogy vigyék magukkal és készítsék elő TAJ kártyájukat! 
– írta közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.
                                

Kövessen minket a Facebookon is!