Hirdetmények 2023. november 27. 14:00

Vásárlási utalvány az újszülötteknek és a nagycsaládoknak – csak igényelni kell

Vásárlási utalvány az újszülötteknek és a nagycsaládoknak – csak igényelni kell
Idén is igényelhető a nagycsaládos és újszülött-támogatás, ezek megítélése azonban nem automatikus, hanem az érintetteknek kell igényelnie. Az ehhez szükséges nyomtatvány a kiskunfelegyhaza.hu honlapon, valamint a polgármesteri hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály Szociális Csoportjánál érhető el. A kérelem legkésőbb november 30-áig nyújtható be személyesen vagy elektronikusan. A határidő elmulasztása jogvesztő, vagyis kizárólag azok részesedhetnek a támogatásban, akik a határidő leteltéig benyújtják kérelmüket.

A nagycsaládosok, illetve újszülöttek vásárlási utalványát a polgármesteri hivatal aulájában működő ügyfélszolgálati pultnál vehetik át személyesen, személyi okmányokkal vagy meghatalmazott útján december 11-étől december 15-éig.

Újszülöttek
támogatása

Vásárlási utalvány formájában nyújtott újszülöttek támogatására jogosult az a szülő, akinek 2022. december 1-je és 2023. november 30-a között gyermeke született és a családjában – nyilatkozata alapján – az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap (2023-ban ez az összeg 28.500 forint) tízszeresét.

Indokolt esetben megállapítható a jogosultság akkor is, ha a gyermek a megelőző év november 1-e után született és abban az évben a szülők egyike sem igényelt utána újszülöttek támogatását.

A vásárlási utalvány összege gyermekenként 10.000 forint.

Az újszülöttek támogatása iránti kérelmet legkésőbb tárgyév november 30. napjáig kell előterjeszteni.

Nagycsaládosok támogatása

Vásárlási utalvány formájában nyújtott nagycsaládosok támogatására jogosult az a szülő, aki három vagy több gyermeket nevel a háztartásában és a családjában – nyilatkozata alapján – az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap (2023-ban ez az összeg 28.500 forint) tízszeresét.

A vásárlási utalvány összege családonként 6000 forint.


A nagycsaládosok támogatása iránti kérelmet legkésőbb tárgyév november 30. napjáig kell előterjeszteni. A határidő elmulasztása jogvesztő.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!