Sport 2023. november 11. 18:00

Hiába a mezőnyfölény, nem tudott győzni a Kiskunfélegyháza

Képgaléria
Hiába a mezőnyfölény, nem tudott győzni a Kiskunfélegyháza
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Kiskunfélegyháza az Anda Kalocsa FC gárdáját fogadta. A találkozón a hazaiak ugyan ráerőltették az akaratukat ellenfelükre, de ez kevés volt a győzelemhez.

A Kiskunfélegyházának ebben a bajnokságban nem úgy megy a játék, mint ahogyan azt a szurkolók, az egyesület vezetősége, vagy éppen a játékosok szeretnék. A találkozó előtt, az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésből ötöt nyertek meg, három döntetlen született, és három alkalommal hagyták el vesztesként a pályát, így tizennyolc pontot gyűjtöttek. Egyértelmű volt mindenki számára, hogy a Kalocsa ellen, akik egy ponttal előzték meg a Félegyházát – igaz, egy mérkőzéssel többet játszottak –, csak a győzelem az elfogadható eredmény.

A találkozó úgy is kezdődött, ahogyan azt a hazai szurkolók szerették volna. Már a mérkőzés elején a kezébe vette a játék irányítását a Félegyháza, és szinte folyamatosan a Kalocsa térfelén tartózkodtak. Az első nagy lövést mégis a vendégek eresztették meg, pontosabban Varga Stefano, akinek közeli löketét védte Nagy Szabolcs. Szinte állandó jelleggel a Kalocsa térfelén pattogott a labda, akik csak kontratámadásokra építettek. A 36. percben megszerezhette volna a vezetést a hazai gárda. Erős kapott jó labdát a baloldalon, befelé cselezett, már csak Vargával állt szemben, de a kapusba lőtte a labdát. Az első játékrész utolsó percében egy balról belőtt labdát Farkas Szabolcs közelről fejelt kapura, de Nagy Szabolcs a helyén volt.

A 47. percben Oroszi sprintelt egy előrevágott labdára, már Varga Sándort is kicselezte, de túlságosan kisodródott, így visszafelé kellett cseleznie és oda lett a helyzet. Négy perccel később Oroszi lőtt kapura, de egy vendég láb beleért és szöglet lett belőle. Az 52. percben Erős Gergő bombája is szögletre pattant az egyik védőről, majd Molnár Edvárd lövése kerülte el a kalocsai kaput. Ezekben a percekben látszott, hogy a Félegyháza döntésre akarja vinni a mérkőzés kimenetelét. A 73. percben Rábóczki a tizenhatoson belül buktatta Oroszit, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt maga a sértett végezte el, és a jobbra mozduló Varga Sándor mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.  Nem sokáig örülhettek a hazaiak az előnynek, mert a 84. percben egy szabadrúgást követően fejjel csúsztatták meg a vendégek a hazai kapu előtt a játékszert, ami Rideghez került, aki a jobb sarokba lőtt, 1–1. A hátralévő időben a Kiskunfélegyháza mindent megpróbált még, hogy esetleg a győzelmet megszerezze, de nem jártak sikerrel.

Ezen a mérkőzésen nem játszott rosszul a hazai gárda. Folyamatosan támadtak, sok szögletet rúgtak, de csak negyedórával a találkozó befejezése előtt sikerült megszerezniük a vezetést. Ekkor úgy tűnt, hogy ezt az előnyt meg is fogják tartani, de nem így történt. A kalocsaiak egy pontrúgás után ki tudtak egyenlíteni. Hiába birtokolták többet a félegyháziak a labdát, ezt a játékot gólra játsszák. A kalocsaiak jó védőfalat emeltek kapujuk előtt, amit, ha sikerült is átjátszani, de a hálóba nem sikerült bejuttatni a labdát.

Kiskunfélegyháza – Anda Kalocsa FC: 1 – 1 (0 – 0)

Kiskunfélegyháza, vezette: Allaga Iván (Aladics Tamás, Tamaskó Attila).

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Nagy D. (Szűcs D. 72.), Vén, Magony, Erős (Kőrös 82.), Oroszi, Kanyó, Urbán, Kurgyis (Szabó P. 79.), Huszka, Molnár (Nagy V. 71.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Kalocsa: Varga Sándor – Rideg, Tóth K., Matos (Bányai 82.), Varga Stefano, Katus (Busa 53.), Farkas Sz. (Nádasdi 89.), Tóth L., Tamás Z., Rábóczki (Monori 79.), Tamás B.
Vezetőedző: Kohány Balázs.

Gólszerző: Oroszi 11-esből a 75., illetve Rideg 84. percben.
Sárga lap: Urbán 84., Magony 93., illetve Tóth L. 93.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!