Helyi hírek 2023. november 17. 16:00 Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

Ismét sikeres körutat zártak a kormányablakbuszok Bács-Kiskunban

Ismét sikeres körutat zártak a kormányablakbuszok Bács-Kiskunban
A vármegyében április 11-én kezdték meg szolgálatukat a mobilizált ügyfélszolgálatok, amelyek szinte minden járásába és településére eljutottak a két körút során. A járműveknek köszönhetően az állami szolgáltatások a falvakban is meg tudnak jelenni a 19 működő kormányablakunk mellett.

Az első körút június 30-án ért véget, amelyet a nyári szünet után, újabb körút követett. Szeptemberben ismét úton voltak a mobilizált kormányablakok egészen október végéig.

A buszok érkezése előtt már mintegy másfél hónappal megkezdődik a munka a kormányablakbuszok fogadásával kapcsolatban. Megkezdik a járási hivatalok az egyeztetéseket az érintett települések polgármestereivel, a büntetés-végrehajtási intézetek parancsnokai által delegált felügyelőkkel, illetve az intézmény- és cégvezetőkkel a kitelepülések időpontjairól és az egyéb technikai részletekről.

Összességében, az idei évben 221 településen, 620 órában intézhetett ügyet a lakosság. A hivatal  munkatársai a hozzájuk fordulóknak 739 esetben adtak tájékoztatást, és 3327 ügyben végeztek tényleges ügyintézést, összesen 4066 db ügy lett így elintézve. A megjelent ügyfelek örömmel fogadták a lakóhelyi ügyintézés lehetőségét. A mobilizált ügyfélszolgálatokat fogadták a vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetek is (Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Kalocsai Fegyház és Börtön, Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet), ahol a kitelepülések alkalmával minden rendben zajlott, jól szervezetten érkeztek a fogvatartottak az ügyintézésre.

A mobilizált ügyfélszolgálatok az egyes településeken – azok nagyságától függően – 2–5 óra közötti időtartamban voltak jelen. A kollégák – a busz működése ellenére – a kormányablakokban sem tapasztaltak ügyfélszám-csökkenést, ami igazolja, hogy továbbra is szükség van a szolgáltatások „házhoz vitelére”.

A jármű legtöbbször az önkormányzatok előtt parkolt le, de meglátogatott több szociális intézményt és iskolát. Nyár elején a kecskeméti nagyvállalatokat kereste fel a mobil ügyintézés, többek között a CabTec Kft.-t, az SMP Hungary Kft.-t, a KÉSZ Kft.-t, a Nissin Food Kft.-t, az Univer Product Zrt.-t, a Freudenberg Sealing Technologies Kft.-t és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-t, továbbá a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat.

Főként személyi okmányok ügyintézése (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, néhány útlevél, lakcímváltozás), ügyfélkapu-regisztráció, diákigazolvány ügyintézés és Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylése történt a kitelepülések alkalmával.
              

Kövessen minket a Facebookon is!