Program 2023. november 13. 10:00

Kultúrsarok – A karácsonyi alkotás szépsége

Kultúrsarok – A karácsonyi alkotás szépsége
Az adventi időszakra való ráhangolódást szeretné segíteni a Móra Ferenc Művelődési Központ november végi programjaival, amelyekben az alkotás és az önkifejezés kerül a középpontba.

Az adventi időszak a várakozás, a befelé fordulás és az apró örömök felfedezésének ideje. Ez a karácsony előtti néhány hét lehetőséget kínál mindenkinek, hogy átgondolja és újraértékelje azokat a dolgokat, amelyek számára a legfontosabbak. Ezt az időszakot szeretnék ünnepélyesen megnyitni a művelődési központ soron következő eseményei. November 24-én, pénteken nyílik a nagy népszerűségnek örvendő Adventi Kézműves Kiállítás a művelődési központ aulájában. A tárlat idén is változatos alkotásokkal várja az érdeklődőket, amelyek a városi és kistérségi alkotók műhelyeiből kerülnek helyükre, a kiállítótérbe. Mézeskalácsok és grillázsok, fából, zománcból és textilből készült alkotások, ékszerek, gyertyák és különböző karácsonyi dekorációk fogják színesíteni a palettát, amelyek a feldíszített térben igazi karácsonyi hangulatba öltöztetik az épületet. A kiállítás november 24-étől december 19-éig, hétfőtől szombatig 9-től 20 óráig, valamint a bronz- és ezüstvasárnapok alkalmával, december 10-én, 9-től 15 óráig, és december 17-én 9-től 12 óráig nyílik meg a nagyközönség előtt. A kiállított termékek a helyszínen megvásárolhatók, támogatva ezáltal a hazai alkotók munkáját.

Az alkotni vágyó hölgyeket idén is szeretettel várja az Adventi Női Kör kézműves műhely, ahol a résztvevők adventi koszorúkat, ajtókopogtatókat és különféle karácsonyi dekorációkat készíthetnek. A meghitt légkör megteremtését és az alkotásra való ráhangolódást most is segíteni fogják a háttérben szóló karácsonyi dallamok, a meleg teák és teasütemények. A résztvevőktől idén is kérik, hogy vigyenek magukkal koszorúalapot és gyertyát az adventi koszorúhoz. Az eseményre előjelentkezés szükséges november 17-éig Bodor Mariann szervezőnél, a 06 20/292-6403-as telefonszámon.

Hangolódjunk együtt az adventi időszakra, fedezzük fel együtt az ünnep szépségeit!
              

Kövessen minket a Facebookon is!