Helyi hírek 2023. november 27. 12:00

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy mézeskalács házikókból nyolcadszor is meseváros-építést szervez a Kiskun Múzeum. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készítenek a jótékonysági célú felhívás alkalmából.

A mézeskalács ház formája: Az alkotások bármilyen építményt ábrázolhatnak, házikót, emeletes házat, vagy városunk nevezetes épületeit, köztéri alkotásait.

Mérete: max. A/4 mézes tészta alapon. Díszítése téli, karácsonyi hangulatot idézzen!

A felajánlott mézeskalács házikók leadási határideje: december 7-én, csütörtökön és 8-án, pénteken 9-től 18 óráig a Kiskun Múzeumban.

A VIII. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállítása december 9-én, szombaton 16 órakor a Kiskun Múzeumban, a második adventi gyertya gyújtása előtt nyílik meg. A tárlat december 15-éig, hétfőtől szombatig 9 és 18 óra között nézhető meg.

Jótékonysági mézeskalács házikó tombolák vásárolhatók 500 Ft/db áron a Kiskun Múzeumban, a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Tourinform irodában.


 
Tombolahúzás december 16-án, szombaton a városháza előtt, a harmadik adventi gyertyagyújtást követően lesz, ahol a Mézeskalács meseváros házikóit kisorsolják, amelyeket a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

A tombolaárusításból befolyó összeget a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménye által szervezett nyári gyerekprogramokhoz szükséges eszközökre, valamint a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására fordítják.

Kérik, hogy minél többen vegyenek részt a mézeskalács város építésében és vásároljanak jótékony célra tombolát, 500 Ft/db áron!

Szervező: Kiskun Múzeum

Társszervező: KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény

Támogató: Kiskun Múzeum Baráti Köre

Érdeklődni és jelentkezni lehet a Kiskun Múzeumban személyesen vagy a +36 76/461-468-as telefonszámon.
                              

Kövessen minket a Facebookon is!