Helyi hírek 2023. november 29. 08:00

Tavasszal nyit az Integrál Zrt. legújabb üzlete a Bankfaluban

Képgaléria
Tavasszal nyit az Integrál Zrt. legújabb üzlete a Bankfaluban
A Bankfalu városrészben, előreláthatólag jövő tavasszal nyitja meg új, az eddigiek között a legkorszerűbb ABC-jét az Integrál Zrt. A kiskunfélegyházi székhelyű cég mintegy 500 millió forintból megvalósuló beruházása a Kiskun utcán kap helyet, ahol szépen parkosított területtel, játszótérrel várják majd a vásárlókat. A részletekről dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató, Csányi József polgármester, Seres Tibor, a kivitelező Elő-Szer Kft. ügyvezetője és Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a napokban tartott helyszínbejárás alkalmával, amikor a néhány hónapja elkezdett beruházás jelenlegi állapotát is megtekintették.

A leendő üzletet egy hagyományos és három önkiszolgáló kasszával szerelik fel, ezeknél készpénzes és bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség. A tágas eladótérben bőséges, az itt lakók igényeit is szem előtt tartó áruválasztékot, hízott liba, és a Coop üzletekre jellemző mindig friss termékeket ígér az elnök-vezérigazgató. Dr. Horváth Sándor hangsúlyozta. hogy emellett továbbra is várja vásárlóit az Alpári úton már évek óta meglévő üzletük is. A város legújabb élelmiszer-áruháza előreláthatólag hétköznap 6-tól 18 óráig, hétvégén a délelőtti órákban lesz nyitva, és tíz embernek teremt munkahelyet.

A beruházó és a városvezetés összefogásának köszönhetően ez a fejlesztés sokkal több lehetőséget tartogat a térség lakói számára a napi bevásárlásnál. A példaértékű együttgondolkodás eredményeként az üzlet mellett játszótér és közösségi park is létesül, mégpedig az önkormányzat és az Integrál Zrt. közös finanszírozásában.

– Kiskunfélegyháza abban a szerencsés helyzetben van, hogy az ide kötődő cégek, vállalkozások felelősséggel viseltetnek a település és a köz ügyei iránt.  Az Integrál Zrt.-re ez kiemelten igaz. Elég, ha a város egyik legpatinásabb rendezvényére, a Libafesztiválra gondolunk, amit jövőre huszonötödik alkalommal rendez meg közösen a cég és az önkormányzat.
Amikor az elnök-vezérigazgató úr megkeresetett bennünket az új üzlet gondolatával, nagy lelkesedéssel fogadtuk a terveket. Szabó Józseffel, a körzet képviselőjével ugyanis már számos alkalommal beszélgettünk arról, hogy ebben a városrészben komoly igény mutatkozik a vásárlási lehetőségek és a szolgáltatások fejlesztésére, továbbá közösségi színterek, találkozási pontok kialakítására. Úgy vélem, hogy a jelenlegi beruházással minden érintett nyer, hiszen egy helyi vállalkozás nyit üzletet Kiskunfélegyházán, ami kölcsönösen előnyös a lakosoknak, az önkormányzatnak és az Integrál Zrt.-nek – fogalmazott Csányi József polgármester.

A mintegy félmilliárd forintból megvalósuló beruházás generálkivitelezője, az Elő-Szer Kft. is félegyházi cég. Ennek fontosságára – mintegy megerősítve a polgármester szavait – Seres Tibor ügyvezető is kitért. Mint elmondta, számukra is kiemelten fontos projektek azok, amelyek helyi cégek megbízásából, helyben valósulnak meg, hiszen maguk is helyi emberekkel, vállalkozókkal, alvállalkozókkal dolgoznak együtt.

Az épületről megtudtuk, hogy alapterülete 330, ebből az árusító tér 214 négyzetméter. A vásárlók kiszolgálására 23 parkoló létesül, ebből kettő lesz mozgáskorlátozott, további kettőt pedig elektromos töltővel látnak el. Az üzlet parkoló felőli oldalán alakítják ki a közösségi zöldfelületeket, padokkal.

Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője szerint nagy előrelépést hoz az itt élők komfortjában, hogy ez a korszerű üzlet ebben a dinamikusan fejlődő városrészben kaphatott helyet. Közvetlenül az óvoda szomszédságában egyszerűbb lesz a kisgyermekes szülőknek is a napi cikkek bevásárlása. Mint mondta, a városrész lakójaként maga is nagyon várja már a nyitást azért is, hogy unokáival gyakorolhassák a bevásárlás, a fizetés, a pénzhasználat alapjait. 

V. B. 

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!