Helyi hírek 2023. november 16. 08:00

Tavaszi vadvirágok várják a télvégi rajtot

Tavaszi vadvirágok várják a télvégi rajtot
120 ezer db virághagyma került a földbe a Kossuth utcán, hogy jövőre az elsők között jelezzék a tavasz közeledtét.



Még 2019-ben, a Zöld város projekt kapcsán 13 tulipánágyat alakítottak ki Félegyházán, összesen mintegy 800 négyzetméter területen. Ezeket a tavaszi virághagymákat – azért, hogy gazdagon virágozzanak – általában egy-kétévente újratelepítik.



2021-ben 270 négyzetméter területen egy új típusú, vadvirágos mező megjelenésű növényösszeállítást próbáltak ki a parkfenntartók, amely 2022, majd 2023 tavaszán is csodás virágpompával köszöntötte az arra sétálókat. Akkor kifejezett szándék volt, hogy a város színes, természetszerű évelőágyait hasonlóan vegyes tavaszi virágok egészítsék ki, amelyek ráadásul több évig is a helyükön maradhatnak.



Idén ősszel további 300 négyzetméteren telepítettek mintegy 35 féle tulipánt, több mint 10 féle nárciszt, valamint császárkoronát, hóvirágot, csillagvirágot és szellőrózsát. A részben illatos, és sokvirágú nárciszokat sokféle hibrid és botanikai, illetve ritka vadtulipán egészíti ki.



A különleges és a maga nemében páratlan virágkiültetés méltó kiegészítője a fölöttük árnyékot adó idős platánfáknak, hogy velük valóban ligetes főutca legyen a Kossuth utca.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!