Helyi hírek 2023. november 21. 05:00

Kerékpár-regisztrációt tart a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

Kerékpár-regisztrációt tart a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság
Kiskunfélegyházán, a Béke-téren várják a kerékpárral rendelkezőket, illetve a rendőri hivatás iránt érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai november 21-én, kedden 9 és 11 óra között. A helyszínen „Bike Safe” kerékpár-regisztrációval, valamint bűnmegelőzési kiadványokkal várják a rendőrök az érdeklődőket.

Borítókép: archív

A lakosok a helyszínen ingyenesen regisztráltathatják a biciklijeiket a „Bike Safe” programba, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely bűncselekmény esetén megkönnyíti a felderítést.

Bike Safe szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost.



A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kéri, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat annak érdekében, hogy ne váljanak áldozattá:

– Mindig zárja le a kerékpárt, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja őrizetlenül!

– Válasszanak olyan, lehetőleg megfelelő minőségű lakatot, amely magas biztonsági szintű!

– Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse a kétkerekűt!

– Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt, helyen hagyja biciklijét, ne eldugott utcában vagy kapualjban!

– A kerékpáron ne hagyjanak értéket, ha őrizetlenül hagyják!

A ”Bike Safe” során regisztrált kerékpárokon, a Nor-Bike Kft. munkatársai kerékpár-állapotfelmérést végeznek a helyszínen, amelynek során, a kerékpárok kötelező tartozékait pótolják a készlet erejéig.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság toborzó munkatársa is a helyszínen lesz, akik tájékoztatják a határvadász-, járőrképzésről felvilágosítást kérőket, illetve jelentkezési csomagot adnak át a rendezvényen annak, akit érdekel a képzés.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!