Helyi hírek 2023. november 18. 08:00

Könyvtársarok – Tegyen Ön is a szebb jövőért!

Könyvtársarok – Tegyen Ön is a szebb jövőért!
November 18-a és 26-a között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű programot. A 2009-ben indított kezdeményezés célja, hogy a résztvevő országokban egy teljes héten keresztül felhívják a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrafelhasználására, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.



A Zöld Könyvtár-díjas Petőfi Sándor Városi Könyvtár elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság minél szélesebb körben való megismertetésében, népszerűsítésében. Az intézménybe látogatók az Ökosarok részben olyan könyveket, újságokat találnak, amelyekből tájékozódhatnak, ötleteket kaphatnak, hogyan változtassák meg mindennapi szokásaikat az élhetőbb, tisztább környezetért.



Ha esetleg az olvasó saját táskájában nem férnek el a kölcsönzött könyvek, igénybe veheti a táskakölcsönzést. A szolgáltatás fenntartása érdekében szívesen fogadják a feleslegessé vált papír- és vászontáskákat. Ingyen elvihetik, illetve jelképes összegért megvásárolhatják a bibliotéka állományából kivont könyveket, kiadványokat.



Nemcsak ezen a héten, hanem egész évben gyűjtik a használt elemeket, mobiltelefonokat, tableteket és ezek tartozékait a Passzold Vissza Tesó! kampány keretében, amellyel a Jane Goodall Intézet működését támogatják. Várják a háztartásban összegyűlt műanyag kupakokat, amelyeket jótékony célra, a városban élő családok megsegítésére ajánljanak fel.

                     

Kövessen minket a Facebookon is!