Sport 2023. november 17. 18:00

Fair Play Cup a Honvédon

Képgaléria
Fair Play Cup a Honvédon
A McDonald’s Fair Play Cup őszi körzeti fordulója zajlott november 15-én és 16-án, a Honvéd Sporttelepen. Az említett középiskolai labdarúgóprogram főszervezője a Magyar Labdarúgó Szövetség – tudtuk meg Abonyi Pétertől, a Móra gimnázium testnevelőjétől, edzőtől, aki már 10 éve hozza el ezeket a viadalokat városunkba.

A testnevelő hozzátette: a versenyrendszer elsődleges céljai közé tartozik a magyar férfi és női szabadidős labdarúgás népszerűsítése, játéklehetőség a középiskolás csapatok részére, fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, az egészséges életmódra nevelés, a Magyar Labdarúgó Szövetség tevékenységeinek népszerűsítése. A tornán csak olyan játékosok szerepelhetnek, akiknek az aktuális versenyévadra nincsen kiváltott, érvényes játékengedélyük labdarúgás vagy futsal sportágakban. A körzeti torna egy őszi és egy tavaszi fordulóból áll, majd a két forduló összesített eredménye dönti el, hogy milyen csapatok jutnak tovább a megyei döntőre. Ebben az évben országosan 475 intézmény 947 csapata regisztrált a nevezési határidő lezártáig, amelyből 268 lánycsapat. A tavalyi évben Kiskunfélegyházáról a Constantinum Katolikus Gimnázium fiú, valamint a Móra Ferenc Gimnázium lány gárdája bejutott az országos döntő legjobb 8 csapatába, ahonnan óriási élményekkel térhettek haza.

November 15-én, szerdán, hat lánycsapat körmérkőzés formájában játszott, ahol az alábbi sorrend alakult ki:

1. Teko (II. Rákóczi Kiskunhalas) 14 pont

2. Aurél lányai (Katedra Kecskemét) 13 pont

3. Mezgés lányok (Mezgé Kiskunfélegyháza) 9 pont

4. Mórás csajok (Móra gimi Kiskunfélegyháza) 6 pont

5. Kossuth lány (Kossuth Kiskunfélegyháza) 3 pont

6. Kocsis Team (Kocsis Pál Kecskemét) 0 pont

November 16-án, csütörtökön, nyolc fiúcsapat két négyes csoportban mérte össze tudását, majd helyosztót játszottak egymással a végső sorrendért, amely az alábbiak szerinte alakult:

1. PG (Szent Benedek Kiskunfélegyháza) 11 pont

2. Dream Team (Móra gimi, Kiskunfélegyháza) 9 pont

3. Nyert-Ham United (Közgé, Kiskunfélegyháza) 8 pont

4. Constantinum (Constantinum, Kiskunfélegyháza) 7 pont

5. Tekó (II. Rákóczi, Kiskunhalas) 6 pont

6. Mezgés fiúk (Mezgé, Kiskunfélegyháza) 4 pont

7. Kossuth (Kossuth, Kiskunfélegyháza) 3 pont

8. Móra Z (Móra gimi, Kiskunfélegyháza) 0 pont

Z. A.
               

Kövessen minket a Facebookon is!