Sport 2023. november 19. 06:00

Bajnokhoz méltóan játszott a vármegyei első osztályú csapat

Bajnokhoz méltóan játszott a vármegyei első osztályú csapat
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Kecskeméti LC otthonába utazott a Kiskunfélegyháza gárdája. A hazaiak szerették volna otthon tartani a három pontot, míg a csapatunk a győzelemben reménykedett.

A találkozó előtt mindössze egy pont különbség volt a két gárda között. A Kiskunfélegyháza tizenkét mérkőzésből tizenkilenc pontot gyűjtött, míg a Kecskemét tizennyolcat. A gólkülönbség is majdnem hasonló volt, nekünk mínusz 2, a hazaiaknak pedig plusz egy. Érthető volt tehát mindkét csapat részéről az, hogy az edzők olyan taktikát fognak választani, ami győzelemhez juttatja majd csapatukat.

A Kecskeméti LC minden mérkőzését műfüvön játssza, ami sok csapatnak nem kedvez. Legtöbben ugyanis nem szeretnek ilyen talajon játszani, jobban szeretik az élőfüves pályákat. Legutóbb, két héttel ezelőtt Tiszakécskén is műfüvön tartották a mérkőzést, és ott sajnos súlyos vereség lett a vége. Persze nem lehet mindent a műfűre ráfogni, mint ahogyan a KLC mérkőzést sem, mert ezúttal jól játszott a csapat és begyűjtötte a három a pontot. Azzal szinte mindenki tisztában volt, hogy szoros, nehéz mérkőzésre lesz kilátás, és ez be is igazolódott. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, mind a két félnek voltak lehetőségei, de a helyzetek kimaradtak. A játék színvonala megfelelő volt és látszott mindenkin, hogy belead apait, anyait. Labdabirtoklásban viszont már ekkor felülmúltuk őket, ami jó jel volt a folytatásra.

A második játékrészben még nagyobb fordulatra kapcsoltak a csapatok, aminek meg is lett az eredménye, mert Kurgyis Kevin az 54. percben, betalált a kecskeméti kapuba, 0–1. A vezetésünk után a hazaiak is próbáltak helyzeteket teremteni. Még negyedóra sem telt el a vezető gólunk után, amikor is egy jobboldali ellentámadásnál a felfutó hazai játékos beadott labdája után szabálytalanság történt a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. A büntetőt Varga Mihály lőtte. Nagy Szabolcs érezte, hogy merre fog majd menni a labda, de olyan erős volt, hogy nem tudta hárítani, 1–1. Az egalizálás talán még jobban tűzbe hozta a játékosainkat, mert továbbra is azon voltak, hogy gólt szerezzenek. Ez a 79. percben következett be, amikor is Kanyó indította Oroszi Dánielt, aki már a tizenhatoson belül járt, amikor a rátámadó Halasi Péter kapus mellett is elhúzta a labdát, és bal lábbal a kapuba passzolt, 1–2. A találkozó hátralévő idejében a hazaiak mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy sikerüljön legalább egy pontot szerezniük, de csapatunk tudta tartani az eredményt.

A játékunkban döntő volt az, hogy Kanyó János nagyon jól játszott a középpályán, akihez Huszka Milán is csatlakozott, jól irányították társaikat. Ezen a mérkőzésen úgy játszott a csapat, ahogyan az elmúlt évben, és ahogyan egy bajnokcsapattól elvárható. Kár, hogy már csak egy mérkőzés van hátra, az őszi szezonból, mert ha továbbra is ezt a játékot tudják mutatni a fiúk, akkor van esély arra, hogy ebben a bajnokságban is ott legyenek a tabella elején.

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyháza: 1 – 2 (0 – 0)

Kecskemét, vezette: Stefánovits Gábor (Kósik László, Bege Tamás)

Kecskeméti LC: Halasi – Récsei (Kurucz 84.), Pintyi, Fekete A. (Varga M. 61.), Major (Ónodi 85.), Selmeci, Katona, Kele, Márki, Bessenyei, Terbe (Szabó Sz. 61.).
Vezetőedző: Márton Pál.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Nagy D. (Szűcs 77.), Vén, Magony, Erős, Oroszi, Kanyó, Urbán, Kőrös (Szabó P. 68.), Kurgyis, Huszka (Nagy V. 68.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Varga a 67., illetve Kurgyis az 54., Oroszi a 79. percben.

Sárga lap: Terbe 6., Márki 90., Bessenyei 92., illetve Kőrös 17., Kurgyis 56., Kanyó 63., Szabó P. 90. perc.

Bár a bajnokság őszi szezonjának már vége, de több csapatnak van még elmaradt mérkőzése. A Kiskunfélegyházának a harmadik fordulóból maradt el a Baja elleni találkozója, mert a sugópartiak akkor még érdekeltek voltak a Magyar Kupában. A találkozót november 25-én, szombaton 13 órakor játsszák le Kiskunfélegyházán.
             

Kövessen minket a Facebookon is!