Helyi hírek 2023. november 23. 14:40

A Bankfalui Óvodában tartotta második lakossági fórumát Szabó József

Képgaléria
A Bankfalui Óvodában tartotta második lakossági fórumát Szabó József
Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Szabó József, a 6. sz. választókörzet önkormányzati képviselője november 22-én, szerdán, a Bankfalui Óvodában. Az eseményen megjelent Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és Juhász László a városüzemeltetési osztály vezetője.

Csányi József polgármester beszámolójában hangsúlyozta, hogy a Bankfalu Félegyháza egyik dinamikusan fejlődő városrésze, ahol évek óta folyamatosan új házak épülnek, utak fejlődnek. Hamarosan elkészül az Integrál Zrt. beruházásában épülő ABC áruház is az óvoda mellett, ahol az önkormányzat és a beruházó együttműködésével egy játszótér is helyet kap.

A polgármester kiemelte, hogy a városrészben a gyermekszületések száma kedvező, így az óvodai férőhelyek ki vannak használva. A bölcsődék, óvodák, iskolák, idősotthonok helyzetéről szólva hangsúlyozta, ezek zavartalan működtetését elsődleges feladatának tekinti az önkormányzat. Az államnak fizetett szolidaritási adó mindezek mellett nagy terhet ró a városra: ennek évről-évre emelkedő összege a megvalósuló beruházások számát kedvezőtlenül befolyásolja.

A Felsőtemető útja után a ravatalozó felújítása a következő év tervei között van, ahogy a Vasas-pálya fejlesztése is. A már megépült BMX-pálya mellett további sportolásra és a KRESZ-szabályok gyakorlására alkalmas pályák létesítése, új kerítés, közvilágítás is szerepel a tervek között.

Szó esett a Fürdőszálló felújításáról is, ami egy 5-6 milliárdos fejlesztés lenne, ennek megvalósítására a pályázati lehetőségeket keresik. A polgármester beszélt az egészségügy állapotáról, az elmúlt hetek nagy veszteségének tartja, hogy a gyermek háziorvosi ügyeletet megszüntették. Hangsúlyozta: minden illetékes hivatalt megkeresett annak érdekében, hogy ez ne történjen így, de sajnos az erőfeszítések nem vezettek eredményre.

A fórum folytatásában a körzetlakók kéréseket, kérdéseket fogalmaztak meg, amelyek között szerepelt a zöldhulladék szállításának hiánya, a kivágott fák gyökerének eltávolítása, azok pótlása. Szót emeltek a gyorshajtók ellen és a Tanyasori út, valamint a Kőrösi úton átmenő forgalom is újra a problémás témák között szerepelt.

Az illetékesek az elhangzottakat feljegyezték, azok mihamarabbi megoldásáról biztosították a megjelenteket.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
          

Kövessen minket a Facebookon is!