Helyi hírek 2014. december 10. 16:45

Közösségi ház a Kossuthvárosban

Képgaléria
Közösségi ház a Kossuthvárosban
A körzet lakóinak kérésére közösségi ház kialakítását határozta el a Kossuthvárosban dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő. A városrész kulturális központját a Szendrei Júlia utcában, a több mint egy évtizede elhagyatott, volt Napfény presszó épületében, illetve udvarán alakítják ki.

Az önkormányzati tulajdonú épület hasznosításának ötlete már évekkel ezelőtt felmerült, de az akkori elképzelések megvalósítása zátonyra futott. A faház állaga tovább romlott, a ház körül és az udvaron nyakig érő gaz nőtt. A területrendezés már megkezdődött. December 9-én, amikor dr. Kiss Ákos Csaba sajtótájékoztatón ismertette terveit, már az épületben elvégzendő munkákat is felmérték. A képviselő szeretné, ha jövő év tavaszáig az épületben helyreállnának a közművek, kialakulnának a közösségi terek, az udvar is rendezetté válna, és a városrész lakói birtokba vehetnék. Tervei szerint ez a hely a Kossuthváros kulturális, szolgáltató központjává válhatna. Találkozóhelyet biztosítva közösségeknek, lehetőséget teremtve családi, baráti összejövetelek megtartására. Mindemellett a civil szervezeteknek is otthont nyújtana az intézmény.

Egy kis képviselői iroda kialakítását is tervezi Kiss Ákos Csaba, ahol rendszeres találkozási lehetőséget fog biztosítani választóinak, hogy megbeszélhessék ügyes-bajos dolgaikat, és hogy segíteni tudjon mindenkinek napi ügyei intézésében.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!