Sport 2023. november 26. 13:00

Nem sikerült a Baja ellen megszerezni a három pontot

Képgaléria
Nem sikerült a Baja ellen megszerezni a három pontot
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójából elmaradt mérkőzést játszották le szombaton délután Kiskunfélegyházán, ahol a hazai csapat ellenfele a Bajai LC volt.

A találkozó előtt csapatunk az ötödik helyet foglalta el a tabellán huszonkét ponttal, győzelme esetén megelőzte volna a negyedik helyezett Lajosmizsét valamint a harmadik Jánoshalmát is, és a képzeletbeli dobogó harmadik helyére állhatott volna fel. Erre minden esélye is megvolt a Kiskunfélegyházának. A csapat szerette is volna bizonyítani a hazai szurkolóinak, hogy ezúttal is ott a helyük a legjobbak között.

A Baja eddig nem úgy szerepelt a bajnokságban, mint ahogyan azt remélték, mert a lejátszott tizenkét mérkőzésükből csak tizennégy pontot gyűjtöttek és a találkozó előtt, a 13. helyet foglalták el a tabellán. A Magyar Kupa mérkőzésük miatt a Kiskunfélegyházán kívül a Tiszakécske II.-vel is találkoznak még a téli szünet előtt. Így győzelmeik esetén ott lehetnek a középmezőnyben.

A találkozó előtt köszöntötték a 75 éves Varga Ferencet, aki nemcsak a hazai mérkőzések bemondója, de évtizedek óta ott van a csapat körül, és ahol tud, segít. Némedi Norbert vezetőedző mikrofonba mondta, hogy Varga Ferenc, sokaknak csak Feri bácsi, és nekik is, sokat segíti a munkájukat. Úgy is mondhatná, hogy a csapat jobb keze. Kíváncsi volt arra, hogy milyen a jobb lába – a hangját ugyanis már ismerik – mert a kezdőrúgást Varga Ferenc azzal végezte el. Ez pedig egy új feladat volt a számára, de ezt is, mint minden mást, megoldotta a nézők tapsa kíséretében.

A hazaiak mindjárt támadólag léptek fel az első találatot mégis a vendégek szerezték. Egy jobboldali támadást követően Kerezsihez került a labda, aki kilőtte a jobb alsó sarkot, 0 – 1. A második játékrész elején sikerült csapatunknak egyenlíteni. Szintén egy jobboldali beadás után Sztruhák kapus rosszul ért a labdához, ami Kanyóhoz került, aki könnyedén lőtt a hálóba, 1 – 1. Nem sokkal később ismét vezetést szerzett a Baja. Bölcskei remekül futott el a jobboldalon, labdája üresen találta középen Csikit, akinek nem volt nehéz dolga a labdát a kapuba juttatni, 1 – 2.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert nem a tabellából indultunk ki, nyilatkozta a találkozó után Némedi Norbert. – Olyan volt ez a mai mérkőzés is, mint a fél szezonunk. Sajnos hullámzó volt a meccs képe is. Rohantunk az eredmény után, és próbáltunk újítani. Hozzáteszem, hogy a vendégek nagyon szervezetten játszottak, és kivédekezték ezt a mérkőzést. Tanulunk ebből a félévből. Megpróbálunk a tavasszal minél többet kihozni majd a szezonból, és reméljük, hogy az jobban fog sikerülni. Van rá időnk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, amit most az ősszel okoztunk. Szebb lehetet volna a vége, ha ezt a mérkőzést meg tudtuk volna nyerni. Innen építkezünk majd tavasszal, tette hozzá Némedi Norbert.

Kiskunfélegyháza – Bajai LC: 1 – 2 (0 – 1)

Kiskunfélegyháza, vezette: Kiss László (Apró Ferenc, Serfőző Balázs).

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Vén (Szabó P. 20.), Magony, Erős, Oroszi (Nagy D. 66.), Nagy V., Kanyó, Urbán, Kőrös (Molnár E. 46.), Kurgyis, Huszka (Szűcs 66.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Baja: Sztruhák – Fehér, Knap, Bölcskei, Kerezsi (Schaffer 76.), Nébl (Sebők 93.), Csiki, Bányai, Baladin, Megyeri (Szolga 80.), Mezőfi (Urlauber 71.).
Vezetőedző: Koch Tamás.

Gólszerző: Kanyó 56., illetve Kerezsi 9. Csiki 63. Sárga lap: Molnár 47., Nagy V. 56., illetve Fehér 74.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!