Helyi hírek 2023. december 4. 16:00

Agycsavaró matematikaverseny a PG-ben

Agycsavaró matematikaverseny a PG-ben
A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban rendezték meg a már hagyományos „Agycsavarót”, amelyen a 8. osztályos tanulók mérhették össze matematikai tudásukat, november végén.

A résztvevő versenyzők IKT eszközök segítségével oldották meg a feladatokat. A megmérettetés során a diákoknak nemcsak a matematikai ismereteikre, hanem a leleményességükre és a helyzetfelismerési képességükre is szükségük volt. A feladványok megoldása során megismerkedhettek a nagy múltú alma mater múltjával és jelenével. A Batthyány Lajos Általános Iskola nyolcadikosai az alábbi eredményeket érték el:

IV. helyezett lett a 8. a osztályos „Algebros” csapat. Tagjai: Hideg Balázs, Kis Barnabás, Zámbó Márk Szebasztián.V. helyen végzett a „Plusz 3 pont” csapat. Tagjai: László Milán, Konkoly János Csongor, Zsigó Attila, a 8. z-ből.XI. helyezést ért el a 8.a osztályosok leány csapata, akiknek csapatneve kuriózumnak és ötletesnek számított. Nevük: „Erős psták”. Tagjai: Farkas Nóra Izabella, Kiss Ramóna, Schönberger Nikolett Bernadett.

Felkészítő tanárok: 8.z – Rádiné Petróczi Mária Márta, 8.a – Szederkényi Barbara.

                        

Kövessen minket a Facebookon is!