Helyi hírek 2014. december 11. 17:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Lezárt akta: Álmában támadta meg a nagymamát

Lezárt akta: Álmában támadta meg a nagymamát
Emberölés bűntett kísérlete miatt javasol vádemelést a rendőrség a 19 éves férfival és 15 éves barátnőjével szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 15 éves nő tett bejelentést a rendőrségre 2014. július 17-én 2 óra 15 perckor arról, hogy nagymamáját otthonukban bántalmazták. Az 59 éves asszony arra ébredt a sötét szobában, hogy késsel megszúrták. A néni és támadója dulakodtak, majd az ismeretlen tettes elmenekült a helyszínről.



A sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, a súlyosabb eredmény elmaradása a véletlenen múlott. A kecskeméti rendőrök azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását és beazonosítását.

Az adatgyűjtések és kihallgatások eredményeképpen a rendőrség látókörébe került egy 19 éves helyi férfi, akit 8 órán belül a tartózkodási helyén elfogtak az egyenruhások. I. Zsoltot életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek során a bántalmazást beismerte. Elmondta, hogy azért támadta meg a nagymamát, mert nem támogatta az unokájával való szerelmi kapcsolatát.

A fiatalt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság elrendelt. A nyomozás adatai szerint a férfi a magával vitt késsel okozott olyan sérüléseket, amelyek az idejében érkező orvosi ellátás nélkül az asszony halálát is okozhatták volna. A megalapozott gyanú szerint I. Zsoltot cselekményére a barátnője bírta rá. A gyanúsított a lány által szándékosan záratlanul hagyott kapun jutott be a lakásba.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a beszerzett információk alapján a továbbiakban emberölés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 19 éves férfi és a 15 éves felbujtó nő ellen. A lánnyal szemben a Kecskeméti Járásbíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el 2014. augusztus 12-én.

A nyomozást a rendőrség 2014. december 11-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!