Helyi hírek 2014. december 12. 07:30

Bravúros Mórás sikerek

Bravúros Mórás sikerek
A Móra Ferenc Gimnázium sok-sok évre visszanyúló rendkívül sikeres „hagyománya” a „Beszélni nehéz” diákkörének országos Péchy Blanka versenyeken való eredményes részvétele.

Így volt ez a december 6-án 26. alkalommal megrendezett emléknapon is, melyet ezúttal is a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában rendeztek meg, az ország számtalan helyéről érkező középiskolás diákok számára. A Móra gimnazisták 3 fős csapata két első és egy második helyezést ért el.


Jankovszki Réka 12/A, a Szép kiejtési versenyen állhatott fel a dobogó legfelső fokára, megelőzve a sátoraljaújhelyi, illetve a győri Kazinczy Gimnázium diákját, míg osztálytársa Lantos Viktória a Helyesírás és nyelvtani versenyen elért teljesítményéért tehette ugyanezt. Ő szegedi és kiskunhalasi versenyzőt előzött meg. A 11/E osztályos Barna Pap Bianka a Vers és prózamondó kategóriában lett második a sátoraljaújhelyi győztes és a harmadik helyezett győri diák között.

Az elért eredmények már csak azért is bravúrosak és értékesek, mert Jankovszki Réka és Barna Pap Bianka Brüsszelből érkezett ahol a tavaszi jánoshalmi versenyen elért eredményük jutalmát élvezhették. A repülőgépről szinte egyenesen a versenyre mentek, ahol újra csak bizonyították kiváló képességüket és a Móra Ferenc Gimnázium „Beszélni nehéz” körében folyó kitűnő munkát. A kör vezetője és a diákok felkészítője ezúttal is Dr. Borbélyné Szabó Katalin tanárnő volt.

Gratulálunk ehhez a nagyszerű teljesítményhez.

R.F.

 

Kövessen minket a Facebookon is!