Helyi hírek 2023. december 9. 10:00

Megjelent a város 2024-es asztali naptára

Megjelent a város 2024-es asztali naptára
Megjelent Kiskunfélegyháza 2024-es asztali naptára, ami megtekinthető és megvásárolható a Tourinform irodában.

Az elkészült kiadványról Olasz Anita, az iroda vezetője büszkén mondta el, hogy városunkban már hagyománya van a minőségi, ízléses, helyi alkotók műveit felvonultató naptáraknak, amit mindig valamilyen téma köré csoportosítanak. Ennek értelmében az elmúlt években gyermekrajzok díszítették azt, helyi fotósok munkáit is megcsodálhattuk általa, és idén, a 2024-es naptár lapjain Tarjányi Xénia művésztanár 13 akvarellképe látható.



Xénia, a felkérésnek eleget téve, a város nevezetességeit festette le. Olasz Anita hozzátette: folyamatosan keresik azokat a művészeket, akik a város népszerűsítésében tudnak velük együttműködni. A naptár nyomdai paramétereiről elmondta, hogy műnyomó papírra készült matt-fényes formalakkal. A különlegességét a lapoknak a fényes és a matt egyedi játéka adja. A nyitólapon láthatják a város alapításának 250. évfordulójára készült logót is.



Tarjányi Xénia elmondta, hogy Kiskunfélegyháza, mint a szülővárosa mindig is a szíve közepében foglal helyet, éppen ezért nagyon örült Rosta Ferenc alpolgármester és Olasz Anita felkérésének.



– Félegyháza híres épületeit mindig örömmel festettem meg, most a naptár különlegessége még, hogy olyan épületek és szobrok is helyet kaptak benne, amelyek nem szokványosak. Ilyen például a Pingvin-szobor, a Káposzta-szökőkút vagy az Angyalos kút. Természetesen a képek előzetes egyeztetés után születtek meg. Nagyon szeretek akvarellel dolgozni, és igyekeztem úgy kialakítani az alkotásokat, hogy Félegyháza zászlószínei, a fehér és a kék is megjelenjen a papíron. Amikor egy-egy épületet, vagy szobrot festek le, akkor először élőben megtekintem, majd fotókat készítek róla és színvázlatokat, végül jöhet a tényleges alkotás. Nagyon boldog vagyok és szeretetet érzek, amikor ránézek a naptárra – fogalmazott a művész.

Z. A.

Kövessen minket a Facebookon is!