Program 2023. december 8. 18:00

Adventi hangversenyt ad a Zenebarátok Kórusa

Adventi hangversenyt ad a Zenebarátok Kórusa
A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel várja közönségét december 10-én, vasárnap 15:30-kor kezdődő adventi hangversenyére, a Szent István Templomba. A műsorban fellép az AranyEzüst Quartett, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, zongorán közreműködik Bolla Julianna.

Vili Balázs karnagy, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusának művészeti vezetője elmondta, hogy a repertoárban a hagyományos, mindenki számára ismert művek mellett teljesen újak is helyet kapnak majd.  
– Egészen mély, meghitt hangzású daraboktól indulunk el, amit emelkedettebb, erőteljesebb művek követnek. Egy képzeletbeli karácsonyi utazás várja az érdeklődőket, hiszen magyar zeneszerzők mellett amerikai, angol, ukrán és német is bemutatkozik, sőt, idén skandináv komponista műve is felcsendül majd.



Utóbbiról a karnagy elmondta, hogy olyan különleges hangzása van, amely segítségével elrepítik a hallgatóságot egyedi, hideg tájakra, ahol a skandináv monda és zenei világot lehet majd megismerni. A bő egy óra műsoridő alatt a kórus mindent megtesz majd azért, hogy az adventi várakozás, a karácsonyra való felkészülés abban a pillanatban, abban az egy órában megtörténhessen.

A hangversenyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Z. A.

        

Kövessen minket a Facebookon is!