Helyi hírek 2023. december 10. 11:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent 2. vasárnapja – 2023. december 10.

1. A Zenebarátok Kórusa most, vasárnap délután ½ 4-től tartja adventi koncertjét a templomban. Emiatt elmarad a Rózsafüzér-társulat találkozója.

2. Az adventi időben hétköznaponta csak reggel 6 órakor tartanak szentmisét.

3. Betlehemes játékot ad elő a templomban a Waldorf iskola szülői közössége, december 12-én, kedden délután 3 órától. Hívnak és várnak mindenkit.

4. A Batthyány Lajos iskola diákjai és tanárai adnak ünnepi hangversenyt a templomban december 15-én, pénteken délután ½ 4-től. E programra is szeretettel várnak minden érdeklődőt.

5. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban december 14-én, 15-én és 16-án, az esti szentmisében. A beszédeket Ruskó Norbert kerekegyházi plébános atya mondja. Kérik a kedves híveket, hogy a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat.

6. December 16-án, szombaton délután 5 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a városháza előtt.

7. Ugyancsak december 16-án, szombaton ünnepli a Szent Mónika közösség alapításának 30. évfordulóját. Részletes tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak.

8. Betlehemkészítő pályázatot hirdettek. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 20-áig kérik bevinni a plébániára.

9. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a Plébániára.

10. Közeledik az év vége. Kérik a kedves híveket, hogy aki még nem fizette be az egyházi adót, fizesse be. Ezt megtehetik a plébánián, vagy postai csekken, amelyek a templomi padok mögötti asztalról elvihetők.
            

Kövessen minket a Facebookon is!