Helyi hírek 2023. december 10. 12:00

Megnyílt a Mézeskalács Meseváros

Képgaléria
Megnyílt a Mézeskalács Meseváros
Csaknem 40 alkotás érkezett a Kiskun Múzeum „Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!” felhívására. A beérkezett mézeskalácsokból december 9-én nyílt kiállítás a múzeumban.

Nyolcadik alkalommal szervezett jótékonysági meseváros-építést a Kiskun Múzeum. A felhívásra családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését várták, akik szeretnek sütni és mézeskalács házikót készíteni. Az idei felhívásra csaknem 40 alkotás érkezett. A hagyományos házikók mellett óriáskerék, adventi koszorú, karácsonyfa, lovastanya, mesebirodalom, világító házak, postaláda, laptop és kincsesláda alakú mézeskalácsok is.

A kiállítás megnyitóján Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket és mondott köszönetet valamennyi alkotó munkájáért. Azt is megtudtuk, hogy az elkészült alkotások jótékony célt szolgálnak, ugyanis a tombolaárusításból befolyó összeget a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménye által szervezett nyári gyerekprogramokhoz szükséges eszközökre, valamint a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására fordítják.

Jótékonysági mézeskalács házikó tombolák vásárolhatók 500 Ft/db áron a Kiskun Múzeumban, a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Tourinform irodában. A VIII. Mézeskalács Meseváros házikóinak tombolasorsolását december 16-án, szombaton, a harmadik adventi gyertya meggyújtása után tartják.

A Mézeskalács Meseváros tárlat megnyitóján karácsonyi dalokkal közreműködött Rekedt-Nagy Réka, a múzeum munkatársa. A kiállítás december 16-áig, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között látogatható.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton   
        

Kövessen minket a Facebookon is!