Program 2023. december 12. 18:00

Könyvtársarok – Decemberi hírek

Könyvtársarok – Decemberi hírek
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár idei évi utolsó ingyenes programja a december 19-i, keddi adventi kerekítő mondókázó.

A 10 órakor kezdődő foglalkozásra Varga-Ujvári Borbála a 0–3 éves kicsiket és szüleiket várja. A közös mondókázás, éneklés alapja a Kerekítő manó adventi mondókatára című könyv, amelyet a szerző, Jakabosné Kovács Judit kifejezetten az ünnepi időszakra állított össze. Minden egyes adventi napra jut mondóka és azt kiegészítő ölbeli játék, valamint az adott szöveghez éppen kapcsolódó kultúrtörténeti érdekesség, magyarázat is, például a Borbála-, Miklós- és Luca-napi hagyományok. A Kerekítő-sorozatnak nemcsak ez a kötete, hanem a korábban megjelentek is kölcsönözhetőek a könyvtárból.

***

November 16-án rendkívüli kiállítás nyílt a bibliotéka rendezvénytermében. Félegyháza szülöttének, a Kossuth-, Munkácsy-, Szinyei-díjas Holló Lászlónak a tiszadadai gyűjteményéből állították ki 18 festményét és grafikáit.





Így együtt először és utoljára láthatóak az alkotások városunkban, mert márciustól méltó, minden igényt kielégítő épületbe kerülnek a remekművek Tiszadadán és a végleges helyükről már nem mozdíthatóak el. Január 12-éig a tárlat még megtekinthető.

***

Idén utoljára december 23-án, szombaton délelőtt, 8-tól 12 óráig nyit ki a könyvtár. A két ünnep, karácsony és újév, december 24-e és 2024. január 1-je között rendhagyó módon az intézmény zárva tart. Másnap, január 2-án, kedden 8 órától újra fogadja látogatóit a bibliotéka.

 

Kövessen minket a Facebookon is!