Helyi hírek 2023. december 13. 13:00

Megtartották az év utolsó bizottsági üléseit

Képgaléria
Megtartották az év utolsó bizottsági üléseit
Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok üléseit december 11-én és 12-én a városháza tárgyalóiban, hogy előkészítsék és megvitassák a december 15-ei képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

– Két napirendi pontot tárgyalt a bizottságunk: elfogadtuk a közterületi térfigyelő kamerarendszerről szóló rendelet módosítását. Évről-évre egyre növekszik a kihelyezett kamerák száma, amelyek a város kimenő és bejövő forgalmát is figyelik. Ehhez kapcsolódik egy rendszámfelismerő rendszer is. Ezeket a rendőrséggel együttműködve működtetjük. A második napirendi pontunk az önkormányzati ingatlanok hasznosítása tárgyában született – foglalta össze Bense Zoltán, a városüzemeltetési és környezetvédelmi grémium vezetője.

– A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület azzal a kéréssel fordult a polgármesterhez, hogy a 2024-es évet nyilvánítsa Móra Ferenc Emlékévvé, ugyanis a család tagjainak jelentős évfordulóit ünnepelhetjük jövőre: Móra Ferenc születésének 145., halálának 90., Móra István születésének 160. és Móra László halálának 80. évfordulója lesz. Az ezekhez kapcsolódó megemlékező programok méltó módon illeszkednének a Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250. évfordulója alkalmából rendezett eseményekhez. A bizottságunk a javaslatot egyhangúlag támogatta – tudtuk meg dr. Kiss Ákos Csabától, a művelődési és szociális ügyekért felelős bizottság tagjától.

Dr. Réczi László, a jogi bizottság elnöke elmondta, elfogadták a képviselő-testület 2024. évi munkatervét, illetve a költségvetési rendelet módosításáról szóló beadványt is. Ezen felül szó esett a jövő évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletének megalkotásáról, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kiskunfélegyházi telephelyének 2024. évi támogatási kérelmét is jóváhagyták.

– Egyebek mellett döntés született még a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda illetménykiegészítésről és munkakör átcsoportosításról szóló pontokban – összegezte az elhangzottakat Gyenes Attila bizottsági elnök.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton és V. B.  
       

Kövessen minket a Facebookon is!