Program 2014. december 12. 11:45 Forrás: Szűcs László - Kecskeméti Planetárium

Rosetta Nap a kecskeméti planetáriumban

Rosetta Nap a kecskeméti planetáriumban
November elején szált le a Rosetta űrszonda Philae leszállóegysége a 67P/Churyumov-Gerasimenko-üstökös felszínére. Akkoriban szinte minden média tudósított a jeles eseményről. Mára egy kicsit alább hagyott az érdeklődés, pedig a keringő egység azóta is ontja az adatokat, és folyamatosan dolgozzák fel a leszállóegység által küldött információkat is.


A Kecskeméti Planetárium ebből az alkalomból szervez egy napot, mely az üstökösökről és a Rosetta programról szól. Ehhez meghívták dr. Tóth Imre csillagászt, aki a magyar üstökös-kutatás egyik legeredményesebb kutatója, és több nemzetközi űrprojekt munkatársa (a Rosetta programban is részt vesz).
 

A Rosetta Nap tervezett programja:

2014. december 13., 15 óra

Főzzünk üstököst! - Játékos foglalkozás az üstökösökről. E programunk, elsősorban a gyerekekhez szól, játékos, kísérletezős beszélgetés formájában megismerkedünk az üstökösökkel. Az előadás végén még üstököst is készítünk!!! Előadó: Szűcs László, szakelőadó
 

2014. december 13., 16 óra

"Üstökös-közelben - a Rosetta űrprogram" címmel tart INGYENES előadást, Dr. Tóth Imre csillagász, az MTA CSFK CSI munkatársa. A programban az expedíció történéseinek áttekintése után, hallatunk a legújabb eseményekről, és eredményekről, sőt a közeljövő terveiről is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!