Helyi hírek 2023. december 19. 08:00

Színvonalas, lelkiismeretes nevelés-oktatás a Constantinumban

Színvonalas, lelkiismeretes nevelés-oktatás a Constantinumban
A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium Kiskunfélegyháza egyetlen olyan összetett nevelési-oktatási intézménye, ahol óvodai neveléstől egészen a gimnáziumi-technikumi képzés kimeneteléig megtalálhatja a gyerek a helyét.

ÓVODAI NEVELÉS

Helyi óvodai programjuk abból indul ki, hogy minden gyermek egyedi, meg nem ismételhető, mással nem helyettesíthető személyiség. Nagyon fontos, hogy egészséges lelkületű, okosan, szeretve nevelő szülők, nevelők vegyék körül, akik segítik személyiségének egészséges kibontakozását, harmonikus fejlődését.

Az óvodába lépés első percétől a családdal közösen, a gyermek számára a legmegfelelőbb fejlesztési tervet dolgozzák ki, amelyben a keresztény értékrendnek megfelelően a fokozatosság, türelem, szeretet a legfőbb.

Amit ehhez kínálnak:
• Szeretetteljes odafigyelés • Játékos hitre nevelés • Úszásoktatás • Jól felszerelt tornaszoba és sportcentrum • Magyar Mozgáskotta Módszer • Gyógypedagógus, logopédus, iskolai előkészítő foglalkozások • Ayres terápia, a rászorulóknak mozgásfejlesztő torna • Szabadidős mozgás, egészséges életmód, tánc és vidámság

ÁLTALÁNOS ISKOLAI NEVELÉS-OKTATÁS

Az iskolába jelentkező gyermekek nevelésében keresztény erkölcsi értékrendet követnek. Változatos módszerekkel és eszközökkel támogatják a tehetséggondozást és a felzárkóztatást számukra. Tantermeik digitális táblával vannak felszerelve, emellett rendelkeznek okos tanteremmel is, ahol a tabletek segítségével megvalósuló tananyag-feldolgozással változatosabbá és érdekesebbé tudják tenni a gyermekek számára a tanulást.

Az alsó tagozatos osztályaik a mai kor elvárásainak megfelelően kialakított korszerű iskolaépületükben kapnak helyet, amely saját tornateremmel, sportudvarral rendelkezik és közvetlenül szomszédos a sportcentrummal és az uszodával is. A tanulók a mindennapos testnevelés keretében úszás- és néptáncoktatásban is részt vesznek. Változatos lehetőségeket kínálnak a sportolásra (íjászat, zumba, Bozsik Intézményi Program, modern tánc) és a művészetekre (hangszer- és énektanulás) is a délutáni foglalkozások alkalmával. Tanulóik a harmadik osztálytól kezdve órarendi keretben tanulhatnak idegen nyelvet, amelyet az első és második évfolyamon választható idegen nyelvi szakköri foglalkozásokon tudnak megalapozni.

A tanév során osztálykirándulásokon kívül, pályázati forrásból megvalósított kirándulásokkal (Határtalanul! Program, Erzsébet Program), valamint testvériskolai kapcsolatápolással (Erdély – Székelyudvarhely) teszik gazdagabbá a tanulmányi tevékenységet, amelyek során növendékeik igazi közösségi élményekkel gazdagodhatnak.

Iskolaválasztást segítő programjaik iskolaválasztás előtt álló óvodásoknak és szüleiknek:
– 2024. január 31., 7:45 – nyílt tanítási órák.
– 2024. február 29., 16:00 – mozgolódó sportdélután.
– 2024. március 21., 16:00 – „Nyitott szívvel, nyitott kapuval”.

GIMNÁZIUMI ÉS TECHNIKUMI NEVELÉS-OKTATÁS

A rendszeres testmozgást a sportcentrumban és a tanmedencékben valósítják meg, az étkezést pedig saját konyhájuk nyújtja. Az intézmény ECDL vizsgaközpont és LanquageCert nyelvvizsgaközpont, partnerintézményük a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, továbbá az idei tanévtől csatlakoztak a Honvéd Kadét Programhoz. A diákok egyetemi továbbtanuláskor (az általános többletpontokon kívül) további felvételi többletpontot vihetnek magukkal a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre. A tudás gyarapítása mellett fontosnak tartják tanulóik lelki nevelését is. Az Erasmus+ tanulmányutakon túl belföldi és külföldi kirándulásokkal, diákprogramokkal gazdagítják a mindennapokat.

KÓD – GIMNÁZIUM TANULMÁNYI TERÜLET

0003 TEHETSÉGGONDOZÓ NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ (első idegen nyelv angol, a második német; 1+4 év)

0013 TEHETSÉGGONDOZÓ NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ (első idegen nyelv német, a második angol, 1+4 év)

0001 EMELT IDEGEN NYELVI OSZTÁLY (első idegen nyelv angol, a második német/francia, 4 év)

0002 EMELT IDEGEN NYELVI OSZTÁLY (első idegen nyelv német, a második angol/francia, 4 év)

0006 EMELT HUMÁN OSZTÁLY (4 év)

0007 EMELT DIGITÁLIS KULTÚRA ÉS MATEMATIKA OSZTÁLY (4 év)

0009 ÁLTALÁNOS GIMNÁZIUMI OSZTÁLY (4 év) KÓD

TECHNIKUMI ÁGAZAT MEGNEVEZÉSE

0005 RENDÉSZET ÉS KÖZSZOLGÁLAT (5 év) – rendészeti technikus, – közigazgatási ügyintéző

0010 SPORT (5 év) – sportedző, sportszervező technikus

Részletesebb információk: www.constantinum.hu; 76/431-786

(X)
          

Kövessen minket a Facebookon is!