Helyi hírek 2023. december 16. 12:00

Idén is támogatja a kórházi szakrendelések működését a képviselő-testület

Képgaléria
Idén is támogatja a kórházi szakrendelések működését a képviselő-testület
Összesen 19 millió forint támogatást nyújt a kiskunfélegyházi önkormányzat a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelyének 2024-ben. Erről december 14-én, az év utolsó testületi ülésén hozott határozatot a képviselő-testület.

A kórház támogatási kérelme alapján az önkormányzati támogatásból csaknem 4,4 millió forintot a gyermek szakrendelés, több mint 8,7 milliót a kardiológiai és szív ultrahang szakrendelés, mintegy 6,1 millió forintot pedig a szemészeti szakrendelés működésére fordít az intézmény.

Mint ismert, az önkormányzat 2015 óta évente működési támogatást nyújt a városi kórháznak az általa kérelmezett egyes szakrendelések működéséhez. Dr. Körtvélyessy András telephelyvezető kérelme szerint ennek a támogatásnak köszönhetően a gyermek szakrendelés heti 20 óra rendelési időben, várólista nélkül folytathatja továbbra is a működését, a kardiológiai szakrendelés és szív ultrahang heti rendelési idejének 10 órás meghosszabbítását a jövőben is fenn tudják tartani dr. Nyúzó Bálint alkalmazásával. Ennek a gyakorlatnak a fenntartása mellett jelenleg 2 hónapos a várólista a szakrendelésre. A szemészeti szakrendelésen jelenleg 6 hónap a várólista. A támogatás a jelenlegi szakorvosok alkalmazásához, végsősoron pedig az említett szakrendelések fenntarthatóságához nyújt elengedhetetlen segítséget a kórháznak.

Jelenleg már 130 kihelyezett kamerával rendelkezik Kiskunfélegyháza. A képviselő-testület ezúttal a közterületi térfigyelő kamerarendszerről szóló rendelet mellékletét módosította az időközben kibővült helyszínekkel. A kihelyezett kamerák a város kimenő és bejövő forgalmát is figyelik, amit egy
rendszámfelismerő rendszer is kiegészít. Ezeket a rendőrség és az önkormányzat egymással együttműködve működteti. Az önkormányzat kifejezett szándéka a rendszer folyamatos bővítésével a közbiztonság további javítása.

T. T. 

Fotó: Fantoly Márton
        

Kövessen minket a Facebookon is!