Helyi hírek 2014. december 12. 17:15

„A legnehezebb téma, amelyről egy kamasz fiatallal beszélgetni lehet” (dr. Zacher Gábor)

Képgaléria
„A legnehezebb téma, amelyről egy kamasz fiatallal beszélgetni lehet” (dr. Zacher Gábor)
Egészségnapi játék, sport és bemutatók mellett előadások is várták a diákokat

Az egészség és az egészséges életmód jegyében számos kötelező és szabadon választható programot szerveztek a tanulóknak – az Egészségnap keretében – a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola 7 tantermében, a tornateremben és az aulában. Tánc, röplabda, foci, bőrápolás, sajtkészítés, önismeret és önbizalom, biogazdálkodás és még sok témával lehetett ismerkedni, illetve ilyeneken részt venni.

A legkényesebbnek a „Droghelyzet van!” című program ígérkezett, dr. Zacher Gábor főorvos, előadása előtt maga is így fogalmazott:

– A legnehezebb téma, amelyről egy kamasz fiatallal beszélgetni lehet. A közös nevezőt kell megtalálni, hogy 1. ne unják, 2. tudják hasznosítani a hallottakat. Ezért az értékrendről, a keretekről és a jövőképről beszélek, legkevesebbet magukról a szerekről. Egy ilyen előadást követően, az a csapat, aki ezt meghallgatja, mindenki jó döntéseket fog hozni, az álom-kategória, de ha már 3-4-5 fiatalnak valami megmarad a buksijában, vagy gyökeret ver a kis szoftverjében, akkor már volt értelme a dolognak. Ne felejtsük el, hogy ők egymást alakítják, és ha már öten tudnak jó döntést hozni, az hatással van a többi ötre, meg a többi ötre, aztán csak lesz majd valami pozitív hozadéka.

– Az iskolában folyamatosan foglalkozunk az egészséges életmóddal, a mai napon orvos-vendégeink közreműködésével, egyikük a bőrápolásról, a másik pedig a gyógyszerek hatásairól tartott előadást. Természetesen az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik, mint a röplabda-bemutató, és poharakkal, ügyességi gyakorlatokkal az erre vállalkozók mozgáskoordinációjukat tudták fejleszteni, ez egy nagyon kedves játék a számukra – emelte ki az Egészségnap csomagjából  Ágoston Tibor igazgató.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!