Helyi hírek 2023. december 19. 11:00

Idősek karácsonya a Göllesz iskolában

Képgaléria
Idősek karácsonya a Göllesz iskolában
Színvonalas műsorral és meglepetés ajándékokkal kedveskedett Balla László alpolgármester, képviselő a körzetében lakóknak december 18-án, a Göllesz Viktor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény ebédlőjében tartott eseményen.

Az Idősek karácsonya elnevezésű programra az 5. számú választókörzet nehéz sorsú családjait várták, ahol a Móra Utcai Óvoda legfiatalabbjai, a Dózsa György Általános Iskola 3. b osztályának tanulói, a Göllesz Viktor Általános Iskola és EGYMI, valamint a Balázs Árpád AMI növendékei, illetve tanárai ünnepi előadással kedveskedtek a megjelenteknek.

Az eseményen Geszler Péter plébános az alábbi gondolatokkal emlékeztette a vendégeket a szeretet erejére: – Az ember karácsonykor meghittségre, békére és szeretetre vágyik. Azokkal lenni, akik a legfontosabbak számára. Ilyenkor talán még jobban kapaszkodunk Istenbe, aki nem hagyja elveszni a magányos, a sikertelenséggel és a nehézséggel küzdőket. Értünk, bűnösökért halt meg Jézus. Azért, hogy mi élhessünk. Ahogyan Jézus mondja, nincs annál nagyobb szeretet és áldozat, mint amikor valaki életét adja a barátaiért. De mi, hétköznapi emberek is hozunk áldozatokat: az édesanyák egész életüket arra tették fel, hogy gyermekeiket felneveljék. Az édesapák kétkezi munkával megteremtik azt, ami a családjuknak kell. Úgy tudjuk mi felfogni a szeretetet, ha látjuk, valaki áldozatot hozott értünk. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatunk.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!