Gazdaság 2023. december 22. 14:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Több mint tizennyolcezer álláskereső elhelyezkedését támogatták

Több mint tizennyolcezer álláskereső elhelyezkedését támogatták
Nyolc évvel ezelőtt, 2015. október 1-jén indult a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt, amelynek vármegyei keretösszege a megvalósítási időszak alatt 18,2 milliárd forintra emelkedett.

Az európai uniós program célja a 25 és 64 év közötti álláskeresők foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában.

Az említett célok elérése érdekében a munkát keresők szolgáltatásban, képzési támogatásban és elhelyezkedést segítő támogatásokban – mint bértámogatások, lakhatási támogatás, vállalkozóvá válási támogatás – részesülhettek.

A projekt eredetileg 13 284 ember bevonását tűzte ki célul, de végül összesen 18 498-an kaptak lehetőséget a vármegyében. A résztvevők közül 3 276-an képzésen vehettek részt, 1 399-en önálló vállalkozásba kezdtek és mintegy tizennégyezren pedig bértámogatásban részesültek. A programba belépők közül eddig 11 906 munkakeresőnek sikerült elhelyezkedését tartósan segíteni, ők azok, akik a kilépés után hat hónappal is munkában állnak vagy sikeres vállalkozói tevékenységet folytatnak.
            

Kövessen minket a Facebookon is!