Helyi hírek 2023. december 21. 07:00

A királyi babzsák

Képgaléria
A királyi babzsák
A nagycsoportos óvodások számára rendezte meg a negyedik iskola-előkészítő foglalkozását a Batthyány iskola, december 12-én és 13-án.

A gyerekek otthonosan és felszabadultan érezték magukat, végig kitartóan és aktívan dolgoztak. Örömmel oldották a képkiegészítős feladatot, amely a kézügyességet, a helyes ceruzafogást, a szem-kéz koordinációt és a vizuális megkülönböztető képességet fejlesztette. A gyerekeknek tetszettek a jobb-bal megkülönböztetését és a rész-egész észlelését segítő feladatok is. Sorminta készítésével a kreativitásukat is megmutathatták.

A mozgásos feladatok során a gyermekek az általuk ismert babzsákkal dolgoztak. Az első feladatban szabad járás közben adták át egymásnak a zsákokat. Ez nehezedett azzal, hogy időre, minél több társsal kellet kicserélni, és ezt meg is kellett számolniuk. A játék során a fejlődött a figyelmük, erősödött a számfogalmuk.

Egymás megismerését és szociális készségeik fejlődését segítette a feladat, amikor a babzsák átadása közben be is kellett mutatkozni társaiknak.
A zsákokkal először magukon, majd társukon érintették meg az elhangzott testrészt. Ezzel testsémájuk, feladatértésük és tér-irány érzékük is fejlődött.

A babzsák fejre helyezésével mindenki királlyá és királynővé változott. A feladatokkal testtartásuk javítása mellett az egyensúlyérzéküket és fantáziájukat is fejlesztették.

A foglakozásokat vezette és a beszámolót írta: Solymosiné Antalicz Tünde tanító, fejlesztőpedagógus és Bense Andrea tanító, gyógytestnevelő.

               

Kövessen minket a Facebookon is!