Helyi hírek 2014. december 13. 11:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

18 sértett, 5 gyanúsított

18 sértett, 5 gyanúsított
Csalás miatt folytatott nyomozásban vettek őrizetbe újabb gyanúsítottat a kecskeméti rendőrök.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy kecskeméti sértett tett bejelentést a rendőrségre 2014. május 13-án arról, hogy egy újságban megjelent hirdetés alapján tűzifát rendelt, azonban a lakcímére - a megbeszélt és kifizetett mennyiség helyett - jóval kevesebbet szállítottak. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.A nyomozás során kiderült, hogy Kecskeméten és az ország más területein több, hasonló jellegű bűncselekmény történt, így felmerült a gyanú, hogy ugyanaz az elkövetői kör károsított meg további sértetteket is. A nyomozás adatai szerint az ismeretlen tettesek 2014 májusától novemberéig, több újságban is hirdetést adtak fel arról, hogy tűzifát értékesítenek. Minden esetben több köbméter fával kevesebbet szállítottak a kifizetett mennyiség helyett. Kiderült, hogy a vevőkkel S. Tünde 42 éves pécsi lakos vette fel a kapcsolatot, a megrendelt szállítmányt pedig N. István 62 éves és egy 17 éves pécsi, valamint O. János 29 éves sámodi lakos pakolta le a sértetteknél.

A csoport tagjait 2014. november 13-án 5 óra 15 perckor, Pécsen fogták el a kecskeméti nyomozók. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során telefonokat, több GPS-t, számítógépet, pénzt és feljegyzéseket foglaltak le a rendőrök. S. Tündét csalás bűntett és csalás vétség, három társát csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A rendőrség látókörébe került egy 33 éves pécsi nő, aki a megalapozott gyanú szerint feladta a hirdetéseket és 18 esetben szervezte meg a tűzifa szállíttatását. V. Erikával szemben csalás bűntett és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

A terheltet 2014. december 11-én 9 óra 15 perckor őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Korábban elfogott társai szabadlábon védekeznek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!