Helyi hírek 2023. december 21. 15:00

Karácsonyra hangolódtak a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény telephelyein

Képgaléria
Karácsonyra hangolódtak a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény telephelyein
Általános iskolások karácsonyi műsorával, meghitt ünnepi dallamokkal és közös imádsággal várták a karácsonyt a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény telephelyein, december 20-án és 21-én.

A Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében és a Tóth Kálmán utcai idősek klubjában december 20-án, míg a Nádasdy utcai és a Csanyi úti idősek otthonában december 21-én tartottak karácsonyi ünnepséget. Az eseményeken a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény valamennyi ellátottja, dolgozója és vendége együtt készült a karácsonyra.

– Karácsonykor világmegváltást várunk, hogy eltűnjön a szívünkből a sötétség és helyébe tele legyünk lobogó fénnyel és szeretettel. Aki törődik az életében embertársaival, az már tudja, mi a szeretet. A szeretet nagy kincs és mindenkinek szüksége van rá. Karácsonykor valahogy jobban tudjuk kifejezni és átélni is. Ilyenkor hálásabbak, figyelmesebbek, és mosolygósabbak tudunk lenni. Aki a karácsonyt szereti, az az életet, a reményt, a hitet és a csodákat szereti, és kinyitja feléjük a szívét. A karácsony nemcsak az év vége, hanem egy új kezdet is. Álljunk meg egy pillanatra elcsendesülve, és döbbenjünk rá mennyire fontosak azok az emberek az életünkben, akikkel megoszthatjuk ezt az ünnepet – osztotta meg gondolatait Magyariné Tóth Erika, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője, majd valamennyi ellátottnak, dolgozónak, támogatónak áldott karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánt.

Az intézményvezető az ellátottak nevében is szólt, és megköszönte minden dolgozónak a gondoskodást, az ápolást, a rendezvényeket, a foglalkozásokat, a finom ételeket, a tiszta ruhákat, egyszóval, a törődést.

A Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében mintegy negyvenen, a Tóth Kálmán utcai idősek klubjában csaknem harmincöten vettek részt a karácsonyi ünnepségen. Nagyszámú fellépő színesítette a Nádasdy utcai intézmény 75 és a Csanyi úti otthon több mint 100 lakójának karácsonyi készülődését is. Az ünnepségeken karácsonyi műsort adtak elő a Dózsa György Általános Iskola, a Platán Utcai Általános Iskola és a József Attila Sportiskolai Általános Iskola diákjai, valamint Szikszai-Terjék Máté és Vörös Dominik István, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény dolgozóinak gyermekei. Karácsonyi dallamokkal kedveskedett az ellátottaknak a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola több növendéke és tanára, Ónodi Máté tekerőlanton és hegedűn, valamint Vili Balázs, a Sarlós Boldogasszony Templom kántora, és kisfia, Vili Ábel Balázs. Gombás Bende verssel köszöntötte a karácsonyt. Márton Arnold atya, a Szent István Templom káplánja közös imádsággal és karácsonyfa-áldással tette meghittebbé az ünnepi készülődést.

Magyariné Tóth Erika hozzátette: évről évre nagyon sok támogatást kapnak. Köszönetet mondott a Dél-100 Kft-nek, Fekete Krisztinának a szaloncukrokért, mandarinokért és aprósüteményekért, Vakulya Klárának a karácsonyfa felajánlásáért, valamint a Fornetti Pékség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatásáért. Tóth Katalinnak, az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítvány elnökének köszönhetően a Félegyházi Pékség kiváló minősítésű mákos és diós bejglijeit kóstolhatják meg szenteste az ellátottak. Lezsák Sándor országgyűlési képviselő minden ellátottnak és dolgozónak kalácsot és almát ajándékozott, míg az önkormányzattól karácsonyfa-felajánlást kaptak. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumból Kátai Attila szakmai igazgató csapata és diákjai karácsonyfa talpazatot készítettek, és segítették, hogy az 5 méter magas karácsonyfa ünnepi díszben pompázhasson.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!