Helyi hírek 2023. december 20. 18:00

Célba értek a jótékonysági akció csomagjai

Képgaléria
Célba értek a jótékonysági akció csomagjai
68, eddig még ajándékcsomagban nem részesült család és egyedülálló magánszemélyhez juttatták el december 20-án a „Legyen minden üres tányér tele étellel és szeretettel” jótékonysági gyűjtés eredményét. A szervezők ajánlások alapján választották ki a kedvezményezetteket, amelybe idén bevonták az általános és középiskolák vezetőit is.

Bajzák-Csikós Ágnes szervezőtől megtudtuk, hogy a körülbelül 25 ezer forint értékű élelmiszer és 15 ezer forint értékű vegyiáru-csomag mellett rengeteg felajánlás érkezett be a határidőig. A kiszállításban Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Bajzák Andrea ifjúsági referens, a Szociális- és Közfoglalkoztatási Osztály munkatársai, a Mezei Őrszolgálat dolgozói és a tanyagondnokok segítettek.

Bajzák-Csikós Ágnes elmondta, hogy negyedik éve szervezi meg az akciót, amely évről-évre egyre sikeresebbnek mondható. – A dologban az a legszebb, hogy mindenki a saját eszközével segített idén. Bekapcsolódtak szolgáltatók, akik felajánlották az általuk végzett munkát és ilyen módon pénzre váltották. Volt, aki a perselykihelyezéssel segített és olyan is akadt, aki százezer forintot tett hozzá. A lényeg, hogy az, aki egy kilogramm liszttel járult hozzá a gyűjtéshez, ugyanolyan értékes, mint aki nagyobb anyagi segítséget tudott nyújtani. Minden felajánlásnak ugyanúgy örültem. Ha mindenki a saját lehetőségeihez mérten is, de segít, akkor ekkora csodák születnek, mint ma – fogalmazott.

Támogatók:

Dél-100 Kft. – vegyi áru, Zolinhno Egészségsziget, Kürtösi Zoltán – 1 napi bevételét ajánlotta fel, Fornetti Kft. – péksütemény,  P&P Pékáru Kft. – bejgli, Fejedelmi Pékség – 0,25 kg kalács, Félegyházi Pékség – 0,5 kg kenyér, Szentkúti Tej – gyümölcsjoghurt, Marton Húsüzem – zsír, Univer Standard Áruház – 1 kg liszt, Borbás Ferencné – zöldségcsomag / fűszerpaprika, Jó-Rétes Kft. – réteslap, Izsáki Házitészta – tészta, Kulacs Vendéglő – alma és mandarin, Marillen Kft. – gyümölcslé, Kovács Gergely – tojás, Dencs István –burgonya, Nagy Jánosné – mandarin, Kovács Gyula – szárazkolbász, Félegyházi Sörműhely – kézműves sör, Molnár Tibor és családja – burgonya, Jörg és Katus – kenyér, BanBQ Steak – étolaj, Tiralla Zsolt – csomagolóanyag, Laptopmobilvilág – laptop, Szigma Papír-Írószer – füzetek, Kerepesi Kati – személyiedzés-bérlet, Görög Kertészet – virágok, Varga Eszter – professzionális smink, Dencs István – fenyőfák, Trombitás család – fenyőfák, Csatlós Imréné Fekete Ágnes – fenyőfa. Vakulya Ádám és Barna Bence jóvoltából egy teljes villanyrendszercsere-felajánlás érkezett, újra vezetékeléssel, új kapcsolókkal, dugaljakkal, új elosztóval, földeléssel, életvédelmi relével, anyagköltséggel együtt 500 ezer forint értékben egy gyerekes családnak. Köszönet még a Bubu Kávézónak, a Nor-Bike Kft.-nek, a WoDFactorynak, Palatinus Róbertnek, Herczeg Katalinnak, Törteli Bernadettnek és mindenkinek, aki hozzájárult a gyűjtés sikeréhez.

Médiapartnerek: Rádió Smile, Félegyházi Közlöny, Szuperinfó.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!