Helyi hírek 2024. január 10. 08:00

Vőfély-zenész találkozó Kiskunfélegyházán

Vőfély-zenész találkozó Kiskunfélegyházán
Farsang utolsó hétvégéjén, február 10-én, szombaton ismét vőfély-zenész találkozónak ad otthont a Constantinum Sportcentrum. Az esemény idén 10 éves és töretlen népszerűségnek örvend.



– Nagyon gyorsan elkelnek a jegyek és körülbelül 600-700 ember szórakozik évről-évre ezen a rendezvényen – tudtuk meg Kiss Zoltán szervezőtől. Hozzátette: a zenekarok változnak, új vőfélyek mutatkoznak be idén is. Az est menete a megszokott rend szerint zajlik majd. A vendégek érkezése után egy nagy bevonulással indul a mulatság, ahol a megjelent 3 zenekar és 1 dj, a résztvevő 15-20 vőféllyel bemutatkozik. Mindezek után elfogyasztják az ízletes vacsorát: szürkemarhapörköltet vagy töltött káposztát, amely mellé aperitif és sütemény is jár. A táncos mulatság mindezek után veszi kezdetét és az este folyamán még tombolasorsolás is lesz majd.

Kiss Zoltán elmondta, hogy szerencsére nincs szükségük semmilyen sztárvendégre ahhoz, hogy az esemény vonzza az embereket.
                

                        
Minden évben, így 2024-ben is jótékony célú a vőfély-zenész találkozó: a befolyt összeget a Sarlós Boldogasszony Főplébánia hittanos gyermekeinek kirándultatására fordítják, illetve terveik szerint az oldalkápolna és a sekrestye ajtajának cseréjét is ebből kívánják finanszírozni.

Kiss Zoltán kiemelte, hogy igazi csapatmunka az esemény szervezése, hiszen körülbelül 60 ember dolgozik folyamatosan azon, hogy minden zökkenőmentes legyen. Örömmel tette hozzá, hogy idén is a szervező, Sarlós Boldogasszony Főplébánia mellett a Szent István Templom papjait is várják szeretettel, hiszen nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással.

További információ kérhető az eseménnyel kapcsolatban Kiss Zoltántól, a 06-20/965-23-16-os számon. Tombolafelajánlást szívesen fogadnak.

Z. A.
                        
 

Kövessen minket a Facebookon is!