Helyi hírek 2023. december 22. 18:00

Gazdára lelt a focimez

Gazdára lelt a focimez
A Serfőző család és fiuk, Jocika anyagi támogatására indult májusban az a licit, amelynek tárgya egy futballrelikvia volt.

A futballmez felajánlója Kis Mihály, akinek a tulajdonában van ez a féltve őrzött kincs. A mez, amely limitált számban készült és igazi ritkaságnak számít. A 2011. november 11-én játszott, barátságos Magyarország–Liechtenstein mérkőzés meze ez, amit eredetileg a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendeztek volna meg, azonban később a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián halála miatt, a budapesti Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a találkozót.



A mérkőzést Albert Flórián-emlékmérkőzésnek nyilvánították. A legendás labdarúgó emléke előtt tisztelegve, ezen a mérkőzésen a magyar válogatottban senki sem játszott 9-es mezben. A mezt Mihály egyik családtagjától kapta, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség biztonsági főnökeként dolgozott hosszú évekig és így tett szert erre a különleges darabra. A család most úgy döntött, hogy ezzel a felajánlással szeretne hozzájárulni Jocika mindennapjaihoz.



A mez gazdára lelt, Majoros Gábor személyében, aki december 22-én át is vette az árverés tárgyát, és aki már korábban eljuttatta a felajánlott összeget a Serfőző családnak.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!