Sport 2014. december 13. 16:15 Forrás: baon.hu

Bajnokokat köszöntöttek

Bajnokokat köszöntöttek
Az elmúlt tanév diákolimpiai bajnokait, valamint felkészítő testnevelőiket és tanáraikat köszöntötte csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület.








Megtelt a kecskeméti Református Kollégium díszterme, ahol 17 egyéni bajnok és 14 győztes csapat fogadta a gratulációkat. A megyei diákport egyesület elnöke, Zsámboki Anna évértékelőjében elmondta: Bács-Kiskunban nagy hagyománya van a diáksportnak, amit bizonyít a megyei tanulók számos szép eredménye, valamint az a sok verseny – országos döntő és elődöntő –, amit évről évre helyben megszerveznek.

Köszönhető mindez a lelkes szakembereknek, testnevelő tanároknak, támogató igazgatóknak és diáksport-vezetőknek, szervezőknek. A 2012/2013-as tanévben a megye 46 iskolájának növendékei vettek részt országos döntőkön, és több mint 120 alkalommal értek el dobogós helyezést a diákolimpiai versenyszámokban. (Szám szerint: aranyérem - 17 egyéni és 14 csapat; ezüstérem - 31 egyéni és 10 csapat; bronzérem - 35 egyéni és 16 csapat). Az elért eredmények alapján minden évben országos rangsor készül.

Eszerint a tavalyi tanévben Bács-Kiskun megye legeredményesebb iskolája a kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Iskola lett, melynek tagintézményeinek (Arany- a Lánchíd- és a Móra-iskola) tanulói érték el a legtöbb diákolimpiai helyezést. A gyerekekhez szólva az elnök elmondta: „Többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted - ez a siker. Akik ma itt vagytok, többet tettetek a világért, sikert értetek el. Gratulálok és köszönöm a munkátokat.”

A pedagógusi pályától idén búcsúzó testnevelőknek – Illés Antalnénak és Rimbás Leventének – a megyei diáksport egyesület tiszteletbeli elnöke, Galambos Istvánné köszönte meg több évtizedes áldozatos munkáját. A Magyar Diáksport Szövetség gratulációját Daragó Lászlóné tolmácsolta a jelenlévőknek. Az alelnök elmondta, a diáksport nagy családjában meghatározó szerepe van Bács-Kiskun megyének. A helyi egyesület a nagyon sok körzeti és megyei verseny lebonyolítása mellett mindig jelentős szerepet vállal az országos elődöntők és döntők megszervezésében. Ezt külön megköszönte mind a jól szervezett és összeszokott szakembergárdának, mind a helyi testnevelőknek.


Egyéni diákolimpiai bajnokok:

Bock Milán kislabdahajítás (Kalocsa), Farkas Henrietta birkózás (Kalocsa), Vancsura Bodó evezés (Baja), Cigány Lázár cselgáncs JUDO (Jakabszállás – Fülöpjakab Általános Iskola), Kriminál Áron cselgáncs JUDO (Kecskemét), Andrási Márton cselgáncs JUDO (Baja), Kovács Koppány cselgáncs JUDO (Baja), Kovács Dániel cselgáncs JUDO (Baja), Dékány Kata cselgáncs JUDO (Baja), Kovács Gyöngyi karate (Kecskemét), Szabó Dominik karate (Kunszentmiklós), Juhász Barbara sakk (Kecskemét), Kovács Fruzsina Kira sportlövészet (Kalocsa), Vörös Luca úszás (Kiskunfélegyháza), Kádár-Németh Kristóf uszonyos úszás (Kecskemét), Kanti Dorottya országúti kerékpár (Kecskemét), Szemes Gergő tőr (Kunszentmiklós), Szabó Vanda Fruzsina tőr (Kunszentmiklós).


Diákolimpiai bajnok csapatok:

súlylökés és ötpróba csapat – Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola; kislabdahajítás – Kalocsai Kunszt József Általános Iskola; evezés – III. Béla Gimnázium, Baja; floorbaal, leány csapat – Damjanich Általános Iskola, Kecskemét; kosárlabda, leány III. kcs, IV. kcs csapat és B33 III-IV. kcs – Kecskeméti Kodály Zoltán Iskola; röplabda – Katona József Gimnázium, Kecskemét; torna – Fazekas Mihály Általános Iskola, Kiskunhalas; vívás, II. kcs és III. kcs tőr fiú csapat Baksay Sándor Református Gimnázium, Kunszentmiklós; sakk – Református Gimnázium, Kecskemét.


Fotó: baon.hu - Kádár-Németh Kristóf kétszeres bajnok uszonyos úszónak gratulál Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!