Helyi hírek 2023. december 31. 08:00

Lezárult a „Bács-Kiskun boldoggá tesz” című projekt

Lezárult a „Bács-Kiskun boldoggá tesz” című projekt
November 30-án lezárult a Bács-Kiskun vármegyét érintő, vármegyei identitást erősítő projekt, amelynek szervezője a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat volt. A fellelt történeteket és legendákat kiadványokban, programokban, fesztiváljellegű rendezvényeken mutatták be. A projektidőszak alatt nyomtatott kiadványban folyamatosan tájékoztatták a lakosságot a vármegyei értékekről, a vármegyei fejlesztésekről és a pályázati lehetőségekről.

Településvezetői képzések és találkozók szervezésével segítették a településfejlesztési módszerek, valamint a pályázati lehetőségek megismerését. Az elektronikus és a nyomtatott kommunikáció eszközparkja részben megújulhatott a projekt keretében. Két új mesefilm létrehozásával gazdagították a magyar mozgókép tárházát. A projekt vissza nem térítendő 344 millió forint összegű
európai uniós támogatással valósult meg.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2019. évben vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP 5.3.2-17-BK1-2019-00002 azonosítószámú Bács-Kiskun boldoggá tesz című projekt megvalósítása érdekében. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Ennek köszönhetően megjelenhetett a Meseföld és a Legendásút kiadványok második kötete. Divatmegújítási projektelemként indult, majd tudományos munka és képes kiadvány lett a vármegyei motívumok feldolgozása, de ezek divatba integrálása sem maradt el. Mindennapi és alkalmi viseleteken jelentek meg az újragondolt vármegyei motívumok egyedi tervezésű ruhadarabokon.

A Meseföld 1-2 karaktereire építve foglalkoztató füzetet szerkesztettek és nyomtattak az alsó tagozatos gyermekek számára. Lehetőség nyílt a klimakódex három kötetének papíralapú megjelenésére. Időszakos kiadványukkal a Bács Megyeháza újsággal rendszeresen tájékoztatták a vármegye lakosságát. A projekt nem mehetett el a Petőfi Sándor emlékévek mellett. Életre hívták a modern kor Petőfijét, aki rendezvényeken nemcsak szavalt, de aktív tagja volt a társaságnak. Két darab ötperces mesefilmet készítettek a vármegyei történetekből. A pandémia elleni küzdelemben hozott óvintézkedések betartása érdekében videókonferencia-terem kialakításához szükséges eszközöket vásároltak.



Beszereztek egy videódrón-eszközt, amellyel látványos képsorokon örökítik meg Bács-Kiskun vármegye természeti értékeit és épített környezetének szépségét. A nyomtatott kommunikációt szolgáló eszközpark is megújult, illetve új eszközökkel bővült. Marketingcélú promóciós és szóróajándékaik nagy részét a vármegyei önkormányzat saját maga készítette el. A mese- és legendásgyűjtemény néhány története látványos homokanimáción is megelevenedik. Kulturális és ismeretterjesztő programokkal fesztiváljellegű Mi Napunk rendezvényeket szerveztek és tartottak vármegyeszerte. A településvezetők számára képzést szerveztek, ahol bővíthették kommunikációs eszköztárukat, és településfejlesztési, településvezetési módszerek ismerhettek meg.

Négy alkalommal polgármesteri fórum keretében a településvezetők tájékozódhattak a pályázati lehetőségekről, a vármegyei fejlesztésekről. A jó gyakorlatok keretében lehetőség nyílt a polgármestereknek a bemutatkozásra.

A projektről bővebb információt a
www.bacskiskun.hu oldalon olvashatnak.
              

Kövessen minket a Facebookon is!