Helyi hírek 2024. január 1. 12:00

Hónapköszöntő

Hónapköszöntő
Kedves január! Vártunk már, hisz az előző év decembere tényleg annyi mindent hozott, hogy talán már egy kis megnyugvásra-türelemre, bekuckózásra vágyunk. Nem lehet könnyű neked, így évkezdetkor, mert nagyok ám az elvárások, árgus szemek figyelik mind a 31 napodat, persze tennünk kéne azért, hogy megadd nekünk az erőt, bizakodást, sikert.

Borítókép: Pixabay

2024 kezdődött el, s ha egy kicsit a numerológia világába kukkantok be – számmisztika! –, kiderül, hogy ha összeadjuk, kijön az évszámból a 8. Micsoda öröm! A Szaturnuszhoz társítják, és a H, Q, Z betűkhöz. A tarotban az igazságosságot jelzi.

A leggyorsabban rezgő szám – jelentsen ez bármit is –, mindenféle jót ígér, persze azért romantikus rózsaszínű-cukorízű évet ne várjunk, tetteinket fontoljuk meg, ne kapkodjunk. Ezt meg is fogadhatjuk, hisz minden év elején annyi szép fogadalom születik, amik aztán lassan elfelejtődnek.

Ha kicsit megbillentjük, elfektetjük, fekvő nyolcast kapunk, a végtelen jelét. Hurrá!

Amúgy drága január, a bak és vízöntő havát hozod, virágod mi más lehetne, mint a hóvirág? Talizmánköved a gránátkő, ezt csak úgy mondom, hogy lásd, nem vártalak felkészületlenül.

S képzeld, már lehetsz keresztnév is! Aki most ünnepli a születésnapját, annak tényleg jól kezdődik az év.

Köszönjük neked, hogy 1-jéd a béke napja – bár úgy lenne, de ez még nem annyira megy –, aztán jön 6-ád, Vízkereszt (vagy amit akartok, írta anno Shakespeare, de ő annyi minden mást is írt), 15. napodon modern számítógépes világunk születésnapot ül, a Wikipédiáét. Éljen, esetleg használjuk jól. 22-én a magyar kultúra napjának ünnepe, ne felejtsük, a Himnusz mindannyiunké, legyen az igaz, szép kultúra is az.

Külön, szubjektíve 24-e számomra a legszebb napod, családügyileg.

Régen Boldogasszony havának hívtak, szerintem szép.

Legyen minden napod az, bár tudjuk tapasztalatból, hogy néha igen szeszélyes vagy. Hózáport zúdítasz a fákra, jégpáncélt varázsolsz a földekre és utakra, s mire megszoknánk, tavaszi szellővel kecsegtetsz és hívsz sétára. Nem véletlen, hisz nevedet – Janus – a kapuk és átjárók istenéről kaptad, s ő kétarcú volt, visszatekintett a múltba, s előre a jövőbe.

Talán nekünk is így kéne, levonva a tanulságokat a múltból, jó szívvel emlékezni az örömteli-sikeres napokra, de azért már előre is nézni, tervezni, s igyekezni, hogy mikor átadod helyed a februárnak, legalább egy kicsit boldogabbak, elégedettebbek lehessünk.

S elmondhassuk, hogy igen, ez a január aztán igazán jól sikerült!

Salánki Anikó
                  

Kövessen minket a Facebookon is!