Helyi hírek 2014. december 13. 19:09

Van-e bátorságunk önmagunkat adni? - videóval

Képgaléria
Meggyújtották a 3. adventi gyertyát

 

A karácsonyi ünnepkör egyik érdekes napja december 13-a, vagyis Luca nap. A részben keresztény, részben egyedinek tekinthető magyar szokás történetét jövendölések, babonák szövik át, hiszen ez a nap az év egyik legsötétebb napja és éjszakája.

– Kinek mit hozzon a Jézuska? – tette fel a kérdést ünnepi köszöntőjében Hajagos Gyula plébános. – Az áruházak akciói, reklámújságjai elárasztanak minket ajánlataikkal. De van-e bátorságunk önmagunkat adni, vagy megelégszünk néhányezer forintos csecsebecsével? Van-e bátorságunk érzelmeinket ajándékozni? Van-e bátorságunk az életünkből adni valamit? „Ez én vagyok.” Vajon az arany, a tömjén és a mirha a nagyobb ajándék, vagy a napkeleti bölcsek látogatása? – kérdezte az ünnepi szónok. – Időnkből is adjunk a másiknak! A kisgyerektől megkérdezte az édesapja: „Mit szeretnél karácsonyra?” A gyermek így felelt: Tíz percet beszélgess velem!” Hogy megkapta-e, nem tudom, de bennem mély nyomot hagyott az élmény. Már nincs két hét, hogy ezt meggondoljuk és eldöntsük.

A gyertyagyújtás alkalmából A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola Rézfúvós Együttese adott műsort – Benedek Péter tanár mellett közreműködtek: Farkas Bence, Keserű Benedek és Fekete János –, majd az adventi koszorú zeneszóra ereszkedett alá. A harmadik gyertya lángját Hajagos Gyula plébános és Csányi József polgármester lobbantották fel.

tli & Kürti László (fotó)

Kövessen minket a Facebookon is!